Na australském pobřeží zemřel po napadení žralokem potápěč. (4. července 2020) | foto: AP

Žralok pokousal potápěči nohy. Je to letos čtvrtý smrtelný úraz v Austrálii

  • 28
Napadení žralokem nepřežil dvacetiletý potápěč, který se pohyboval na pobřeží australského státu Queensland. Zdravotníci muže už nedokázali zachránit, měl od žraločích zubů zle pochroumané nohy. Za letošek v Austrálii na následky napadení žralokem zemřeli již čtyři lidé.

Potápěče žralok napadl kolem sobotní druhé hodiny odpoledne místního času nedaleko ostrova Fraser na pobřeží Austrálie, informovala agentura AP.

Bezvládné tělo muže záchranáři vytáhli na břeh. K zásahu byl povolán i vrtulník. Přes okamžitou pomoc ale potápěč na místě zemřel, upřesnila záchranná služba státu Queensland.

Muž patrně následkem útoku vykrvácel. Policie potápěče zatím nedokázala identifikovat. Místní starosta George Seymour řekl, že událost je tragédií. „Naše nejhlubší soustrast patří rodině a přátelům tohoto mladého muže. Sdílíme jejich smutek,“ dodal.

Agentura AP upozornila, že jde letos již o čtvrtý podobný případ v Austrálii. V lednu na západě země zemřel po útoku žralokem sedmapadesátiletý potápěč, stejný osud potkal i šedesátiletého muže, který v červnu surfoval na pobřeží australského státu New South Wales.

V sobotu navíc žralok zabil člověka nedaleko od místa, kde k tomu došlo i letos v dubnu. Tehdy byl smrtelně zraněn třiadvacetiletý ochránce zvířat Zachary Robba.

Ostrov Fraser na pobřeží Austrálie, kde k události došlo

Ostrov Fraser na pobřeží Austrálie, kde k události došlo

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video