Diskuze

Americká vláda schválila prodej stíhaček F-16 Turecku za 23 miliard dolarů

Americká administrativa schválila prodej stíhaček F-16 Turecku. Jde o obchod za 23 miliard dolarů (525 miliard korun). Podle agentury AP tak Spojené státy reagují na to, že Turecko v týdnu po dlouhém váhání schválilo přistoupení Švédska k NATO. Spojené státy také plánují prodat až 40 stíhaček F-35 Řecku a zemi dále darují další obranné vybavení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JJ

Obchod uzavřen.Švédsko za F16,jako na bazaru 😊

5 0
možnosti
JS

Turecko je největší slabinou NATO, chápu, že současná situace je velmi komplikovaná, avšak i tak jsem přesvědčen, že současné Turecko nemá v NATO co delat. Znevažuje všechny hodnoty, které se tato organizace zavázala chránit. "Strany této smlouvy znovu potvrzují svoji víru v cíle a zásady Charty OSN a svoji touhu žít v míru se všemi národy a všemi vládami.

Jsou odhodlány hájit svobodu, společné dědictví a kulturu svých národů, založenou na zásadách demokracie, svobody jednotlivce a právního řádu."

6 0
možnosti

A85d23a44m 45Ž30í40d38e20k

27. 1. 2024 12:58

Jen aby to nebyl za pár let stejný scénář jako s F14 Tomcat v iránu .... to jest, že téměř všechny F14 skončily nekompromisně ve šrotu jen proto, aby se náhodou nedostal do rukou iráncům jediný šroub z různě přeprodávaných náhradních dílů nebo rozebraných kusů.

Smutné, krásné letadla to byly, a kvůli ručníkářům se po nich slehne zem. (letecké dny apod.)

0 0
možnosti
Foto

Vždyť jim USA ty náhradní díly nakonec dodávaly. Byť tajně. Hezky to totiž shrnul, tuším, Kissinger - na íránsko - irácké válce je jediná škoda, že nemůžou prohrát obě strany. Tak se ofiko vyzbrojoval Irák, neofiko i Írán po revoluci.

A že zrovna Íráncům se ty F-14 po šáhovi dost osvědčily.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti
MC

Vyřazují jen první šarži, která i tak sloužila jen k výcviku. V době, kdy přijdou na řadu ostatní už budou mít stíhačky 6 generace.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
PM

To je cena za to, že to hrají na všechny strany.

0 0
možnosti
JM

J55á20n 69M45a46r26c76i70n

27. 1. 2024 10:38

Pôvodne chceli f35, ale stačia im aj 16. Vydupali si aspoň niečo, to Viktorovi ostala iba hanba a povesť moskovského lokaja,

8 3
možnosti
PH

Je to o to horší, že Maďarsko veřejně prohlašovalo, že nebude poslední, kdo ratifikuje vstup Švédska do NATO. A skutek (opět) utek.

6 3
možnosti
ML

Pro nás, jako člena NATO, je to přeci dobrá zpráva, že naši spojenci v této alianci se domluvili. Jeden dostane peníze a druhý posílí svou armádu.

1 7
možnosti
JD

turecko se svými hodnotami vůbec v NATO nemá být. Ostatně nepotřebovat USA turky jako páku na SSSR a prostor k rozmístění svého jaderného arsenálu , tak nikdy v alianci nebyli. Jsou to osmani a mohamedáni, tedy nepřítel západní, euro atlantské civilizace

12 0
možnosti
JD

HM ... to budou úplně jiné F16než ty staré evropské škopky co jdou na ukrajinu

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Foto

Pro Američany dobře. Dostali Švédsko do NATO a ještě udělali kšeft.

14 0
možnosti
PH

Bohužel Turek opět předvedl své vyděračské schopnosti

7 0
možnosti