Prostituce kvete díky vlažným manželkám

Italský kněz šokuje společnost svými nekonvenčními názory na boj proti prostituci. Farář Oreste Benzi soudí, že italské manželky mohou za to, že na ulicích se stále více rozmáhá prostituce. "Když se ze ženy stane kámen, donutí muže, aby hledal jiná těla," prohlásil Benzi, jenž řídí církevní organizaci pro boj proti prostituci, v rozhovoru pro katolický časopis L'Eco di San Gabriele.
"Čím je sex v manželství méně častý a především méně uspokojivý, tím více kvete prostituce," tvrdí Benzi. Nezájem žen o sex a četné milostné románky mužů ohrožují manželské soužití a podporují prostituci, soudí kněz, jenž údajně za deset let zachránil už 3500 dívek z ulice.

Benzi vyzval 24.000 italských farností, aby se ujímaly mladých prostitutek ze zahraničí a osvobodily je z "dusivého tlaku" organizované kriminality. Benzi vysvětloval, že nezletilá albánská prostitutka musí za noc vydělat nejméně 500 eur (asi 16.000 Kč), jinak jí hrozí bití a strašlivé mučení.

Kněz před měsícem navštívil italského premiéra Silvia Berlusconiho, aby mu předložil své návrhy na boj proti prostituci. Benzi s sebou na setkání s premiérem přivedl dvě
dívky z ulice, nezletilou Albánku a Bulharku. Berlusconi daroval každé z nich 5000 eur (zhruba 159.000 Kč).