Manželé Ewa Farna a Martin Chobot

Manželé Ewa Farna a Martin Chobot | foto: Profimedia.cz

Domácí násilí i sebevražda matky. Manžel Farne se vyrovnává s tragédií

  • 4
Muzikant Martin Chobot vydal nedávno singl To všechno z lásky, který je jednou z nejosobnějších písní z jeho debutového alba Pootevřené dveře. Manžel zpěvačky Ewy Farne přiznává, že většina skladeb na desce je o jeho matce, která zažívala opakovaně domácí násilí a před dvaceti lety si vzala život.

„K napsání písničky To všechno z lásky mě inspiroval stejnojmenný dokument České televize o domácím násilí, ve kterém figurovala moje máma,“ vysvětluje Martin Chobot.

„Dokument vyšel v roce 2003, ale teprve nedávno jsem se na něj podíval. Ve slokách jsem částečně citoval, co v dokumentu od žen zaznělo, a refrén pak ukazuje pohled dítěte, které hádky vidělo nebo slyšelo ze svého pokoje a nemohlo s tím nic dělat,“ dodává muzikant s tím, že jeho matka si dva měsíce po natočení dokumentu a zároveň dva roky po rozvodu s otcem Chobota kvůli depresím vzala život.

Kytarista a zpěvák Martin Chobot se na dokument odhodlal podívat až v době, kdy se stal otcem. Přiznává, že to byl pro něj velmi emotivní zážitek nejen kvůli silnému životnímu příběhu, ale i proto, že téměř po dvaceti letech opět slyšel matčin hlas.

Ewa Farna je dvojnásobnou maminkou. Prozradila i jméno miminka

Ve videoklipu vystupují herci Karel Zima a Pavla Dostálová, vokály nazpívala manželka muzikanta, zpěvačka Ewa Farna.

Ta vztah s Chobotem potvrdila v říjnu 2013, když je vyfotili polští paparazzi (psali jsme zde). To, že je to kolega, si pochvalovala, i díky tomu se jim prý daří kromě práce věnovat i lásce. Zpěvačka a muzikant se vzali v roce 2017, mají spolu syna Artura (2019) dceru Ellu (2022).

VIDEO: Martin Chobot (ft. Ewa Farna) – To všechno z lásky: