Keanu Reeves (Park City, 22. ledna 2017)

Keanu Reeves (Park City, 22. ledna 2017) | foto: AP

Jsem osamělý a chtěl bych co nejdříve lásku, posteskl si Keanu Reeves

  • 19
Herec Keanu Reeves (54) je prý poslední roky velmi osamělý muž. A přál by si, aby se to co nejdříve změnilo. Má prý totiž spoustu lásky ve svém srdci, kterou by moc rád věnoval tomu pravému člověku.

„Víte, jsem osamělý muž. Nemám teď ve svém životě nikoho. Ale pokud to opravdu přijde, tak bych druhou osobu respektovat a miloval. Doufejme, že se mi to splní,“ svěřil se Keanu Reeves v rozhovoru pro magazín Star2.com.

Herec má pověst zachmuřeného samotáře. V minulosti během krátké doby musel čelit několika osobním tragédiím včetně úmrtí v rodině, v roce 2010 vzbudila soucit fotografie, na níž Reeves sedí sám na lavičce a pojídá sendvič. V reakci na to byla na sociální síti Facebook zahájena kampaň na jeho rozveselení.

Ani v lásce moc štěstí neměl. S přítelkyní Jennifer Syme čekali v roce 1999 holčičku, ta se ale narodila mrtvá. Jejich vztah to poznamenalo a pár týdnů poté se rozešli. Jennifer se v roce 2001 předávkovala prášky a nastoupila do auta, v němž se ve velké rychlosti rozjela proti třem zaparkovaným vozům a na místě zemřela.

Reeves byl díky svému exotickému vzhledu idolem mnohých žen. Narodil se v Libanonu a po otci je částečně Číňan a částečně Havajec. Právě jméno Keanu je havajské a znamená ledový vánek nad vrcholky hor.

Když byl Reeves malý, otec od jeho matky utekl a později si dokonce odpykával ve vězení trest za prodej heroinu. Matka se s dětmi často stěhovala a jistý čas žili v Kanadě.

K filmu Reeves utekl už v sedmnácti letech a nedodělal si ani maturitu. Proslavily ho snímky jako Malý Buddha, Drákula, Nebezpečná rychlost, Ďáblův advokát, Matrix, 47 róninů nebo John Wick.

24. července 2018