Janelle Monáe (Los Angeles, 15. ledna 2023)

Janelle Monáe (Los Angeles, 15. ledna 2023) | foto: Reuters

Otevřete se v sexualitě všem možnostem, říká nebinární zpěvačka

  • 53
Janelle Monáe (37) je muzikantka a herečka, kterou mohou diváci momentálně vidět ve filmovém hitu Netflixu s názvem Na nože: Glass Onion. V aktuálním rozhovoru vysvětlila, proč je pro ni důležité mluvit o své nebinární identitě a jaký to může mít vliv na ostatní.

„Podle mě je to celé o tom, aby člověk vyzdvihoval svoji pravdu a svoji autenticitu, ať už vypadá realita jakkoli,“ prohlásila Janelle Monáe v pořadu The Jess Cagle Show.

„Nejsem rozhodně arogantní a nemyslím si, že mám odpověď na všechno. U mě osobně je to celé spíš o tom, abych lidi povzbudila k většímu prozkoumání sebe sama,“ říká americká herečka a zpěvačka.

Chce podle svých slov motivovat ostatní k tomu, aby věnovali větší pozornost své genderové identitě. „Dovolte si objevit o sobě něco nového. Otevřete sebe i svou mysl všem možnostem. A poslouchejte ty z nás, kdo mluví o tom, jak se cítí a kým jsou,“ vyzývá.

Zpěvačka a herečka Janelle Monáe

„Podle mě je to velmi důležité už vzhledem k tomu, jak se jakožto lidstvo vyvíjíme a dozvídáme se čím dál víc o různých genderech, díky čemuž se postupně rozšiřuje naše chápání a vnímání celého spektra sexuality. Mám mysl otevřenou všem možnostem, je to důležité,“ vysvětluje.

Je to urážka, říká Rowlingová. Kritizuje divadlo za nebinární Johanku z Arku

O své nebinární identitě se poprvé rozpovídala v talkshow s názvem Red Table Talk. „Nevnímám sama sebe výhradně jako ženu. Vnímám svoji energii v celém rozsahu,“ řekla moderátorce Jadě Pinkett Smithové.

„Bůh podle mě přesahuje veškeré ‚on‘ nebo ‚ona‘. A jestli pocházím od Boha, jsem vším,“ uvedla herečka. V roce 2018 se také označila za pansexuála. „Ale vždycky budu stát za ženami. Vždycky budu stát za černoškami. Jen prostě vidím všechno, co jsem, a víc než binárně.“

VIDEO: Nebinární lidé? Žádáme o lidskost a trpělivost, říká zpěvačka:

,