George Clooney a bývalá přítelkyně Elisabetta Canalisová

George Clooney a bývalá přítelkyně Elisabetta Canalisová | foto: ČTK

Fešák Clooney je zase volný, opustil modelku Canalisovou

  • 11
Americký herec George Clooney a italská herečka a modelka Elisabetta Canalisová se po dvou letech rozešli. Oznámili to v tiskovém prohlášení. Canalisová přitom nedávno prohlašovala, že jejich vztah je v pořádku, a dokonce naznačila, že zapřísáhlého starého mládence Clooneyho jednou odvede k oltáři.

"Už nejsme spolu. Je to těžké a velmi osobní, takže doufáme, že budete respektovat naše soukromí," stojí v prohlášení.

Clooney a Canalisová se seznámili v Římě díky společnému příteli a poprvé se spolu objevili na veřejnosti na filmovém festivalu v Benátkách v roce 2009. Od té doby patřili k nejsledovanějším párům filmového světa.

Neustále se spekulovalo o jejich svatbě, ale Clooney se sňatku vždy bránil. Dvaatřicetiletá Canalisová na začátku června vyvracela spekulace o krizi jejich vztahu v italském časopisu Chi.

"Jsem teď opravdu šťastná, a to díky muži, který je se mnou. Naše pohádka nekončí. Nikdy se spolu nenudíme. Noviny sice říkají, že se mnou můj partner už nechce být, ale já bych nebyla s nikým, kdo otevřeně říká, že se mnou nechce mít děti a nechce si mě vzít. Můj přítel žádný rozhovor o svém osobním životě nedal od roku 1999, takže vše, co čtete, jsou jen převyprávěné staré věci," řekla Canalisová a vyjádřila se i k případné svatbě.

"Vypadá to, že pořád chodím jen za družičku. Ale já nikam nespěchám, kdo ví, co se může stát. V manželství věřím a jsem přesvědčena, že se v budoucnu vdám. Teď je mi ale dobře tak, jak věci jsou. Mateřský instinkt se u mne ještě neprojevil, ale maminka říká, že až udeří, bude to jak blesk z čistého nebe," dodala.

George Clooney a Elisabetta Canalisová

Společní přátelé páru ale tvrdí, že se Canalisová snažila padesátiletého herce přimět ke svatbě, možná proto jejich vztah po dvou letech skončil.

Clooney už jednou ženatý byl. Manželství s herečkou Taliou Balsamovou ale vydrželo jen čtyři roky. "Manželství jsem si vyzkoušel a nefunguje to. Měl jsem dlouhé vztahy se ženami a ony se se mnou nudily, protože jsem dlouho pracoval. Obávám se, že bych byl mizerný manžel a nechci, abych to já nebo někdo jiný musel bolestivě zjišťovat," řekl Clooney.