Pochází ze slavné muzikantské rodiny, jejíž tradice sahá až do 19. století. Dědeček byl autorem světoznámé polky Škoda lásky, tatínek je excelentním hudebníkem a jazzmanem. ZUZANA VEJVODOVÁ (43) se však už ve školce rozhodla pro dráhu herečky. A kromě domovské scény Divadla na Vinohradech si nyní získává sympatie diváků i jako matka samoživitelka Klára v seriálu Jedna rodina o osudech trojice rodin, jež spojuje střídává péče. „Seriál je psaný, jak ráda říkám, takzvaně pět centimetrů nad zemí, s lehkou nadsázkou a s laskavostí vůči tématu. A to mě jako herečku baví.“ | foto: Radek Vebr, MAFRA

Téma seriálu Jedna rodina se dotýká více lidí, než myslíme, říká Vejvodová

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
S otcem svého syna nežije a střídají se v péči. I proto herečku Zuzanu Vejvodovou hodně oslovila role v seriálu Jedna rodina. Po hektickém pracovním období se nyní těší na klid a na to, jak si doma udělá pořádek. „Dělá mi hrozně dobře psychicky, když se pustím do třídění věcí, které nepotřebuju,“ řekla týdeníku 5plus2.

Už druhý rok ji diváci pravidelně vídají v seriálu Jedna rodina. Role Kláry se herečce Zuzaně Vejvodové promítá́ i do běžného života, ale zdaleka ne tak, jako to bylo v případě seriálu Ulice.

„Tehdy si mě lidé identifikovali s postavou natolik, že mě běžně oslovovali Libuško. Bylo to, jako bych se pro ně vyloupla ze seriálu přímo v realitě, což pro mě, upřímně, nebylo vždy příjemné. Teď je to jinak. Lidé jsou moc milí a téměř bez výjimky oddělují́ realitu a seriál. Je to jiné a je mi to o moc příjemnější. Mám z toho radost,“ říká třiačtyřicetiletá členka souboru Divadla na Vinohradech.

Nakonec vždycky dojdu k tomu, že celá práce začíná a končí u mě, nikoliv u dítěte, že klíč k rodičovství bude spíš o práci se sebou a s vlastními emocemi, nikoliv s umravňováním těch dětských.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se