Robin Gibb trpí bolestivou chorobou střev

Robin Gibb trpí bolestivou chorobou střev | foto: Profimedia.cz

Robin Gibb z Bee Gees má za sebou další operaci tlustého střeva

  • 13
Zdravotní stav Robina Gibba se nevyvíjí tak dobře, jak se zdálo v únoru. V neděli musel zpěvák, který dlouhodobě bojuje s rakovinou zažívacího ústrojí, podstoupit novou operaci tlustého střeva. Médiím to sdělil Gibbův mluvčí Doug Wright.

Podle něj se nyní zpěvák po operaci zotavuje v nemocnici a veškerý svůj pracovní program v následujících dvou týdnech musel zrušit. Týkat by se to ale nemělo premiéry jeho symfonie Requiem k stému výročí ztroskotání Titaniku, kdy poprvé se synem Robinem-Johnem zabrousil do oblasti vážné hudby.

Jeho dílo má 10. dubna v Londýně zahrát Královský filharmonický orchestr.

Dvaašedesátiletý Robin Gibb trpí podobnými střevními problémy stejně jako jeho dvojče Maurice, který zemřel v roce 2003 na neprůchodnost střev.

Bee Gees v době své největší slávy

Robin Gibb tvořil spolu se svými bratry Mauricem a Barrym zpěvácké trio Bee Gees, které patřilo mezi nejpopulárnější hudební skupiny světa. Bratři narození ve Velké Británii, kteří ale svou kariéru odstartovali v Austrálii, se proslavili v 60. a 70. letech, zejména disko hity z filmu Horečka sobotní noci, za které kapela Bee Gees získala cenu Grammy.

Mezi nejznámější písně skupiny patří Massachusetts, To Love Somebody, How Deep Is Your Love, Stayin' Alive, Night Fever nebo Guilty. Jejich písně převzala také řada dalších umělců.

,