Vzestupy a pády roku: Těhotná Agáta, Žilkové šok i nářky Harryho a Meghan

  • 1
Na rok 2022 bude určitě spousta celebrit vzpomínat v dobrém, pro jiné ovšem zase až tak úspěšný nebyl. Zažily spoustu vzestupů i pádů a vy si můžete připomenout některé z nich.

Vzestup první Rolins našla novou lásku a oslavila kulatiny

Pavel Nedvěd a Dara Rolins (Baveno, 1. října 2022)

Zpívá, vystupuje, podniká, má vlastní řadu oblečení, svíček i diářů a nyní i novou lásku. Zpěvačka Dara Rolins (50) chodí s bývalým fotbalistou Pavlem Nedvědem (50). Po několika neúspěšných vztazích si oba lásku užívají. Dokonce společně oslavili své kulatiny na výletě s kamarády v Itálii.

„Teprve teď jsem potkala muže, se kterým chci trávit čas. Nežije ve stejném městě, ani ve stejné zemi, takže za sebou musíme jezdit. Dohodli jsme se, že už spolu nebudeme mít děti, ale že si postavíme dva domy,“ řekla zpěvačka.

V rozhovoru pro iDNES.cz se Rolins kromě podrobností o vztahu se svým partnerem rozpovídala také o dceři Lauře, jejím otci, muzikantovi Matějovi Homolovi, i velkém lednovém koncertě v pražské O2 areně.

3. července 2022

Vzestup druhý Znovuzrození České Miss

Vítězky České Miss 2022 (Praha, 11. prosince 2022)

Po tříleté pauze způsobené koronavirovou pandemií, ale i změnou vlastníka a konceptu soutěže krásy, se opět konalo velké finále České Miss, která je pokračovatelkou původní soutěže obnovené po revoluci Milošem Zapletalem.

Novou Českou Miss Essens 2022 se stala Vanesa Švédová (19). O vítězce nerozhodovala pouze porota, ale také diváci pomocí SMS zpráv. A právě diváky nejvíce zaujala studentka z Přerova, která se modelingu věnuje od třinácti let.

Diváci rozhodli, že Marie Danči z Krnova bude zastupovat Česko na světové soutěži Miss Global a na Miss Earth pojede Kristýna Pavlovičová ze Strakonic. Ještě před velkým finále porota vybrala Sáru Mikulenkovou, aby Česko reprezentovala na světovém finále Miss Universe.

4. listopadu 2022

Vzestup třetí Kotek se oženil a má syna

Vojtěch Kotek a jeho partnerka Radana (Praha, 8. března 2022)

Rok 2022 byl úspěšný i pro herce a režiséra Vojtěcha Kotka (34). Na konci června si vzal přítelkyni Radanu, se kterou chodil více než rok. Poprvé se spolu ukázali v roce 2021 na karlovarském festivalu. Svatba byla v bývalém vládním areálu Vystrkov na Orlíku, kde na loukách byly připraveny sekce na obřad a na další zase na party. Organizaci šéfoval herec na místě.

Tři měsíce po svatbě se manželé dočkali také prvního společného potomka. „Hubert I. Šman Kotek. Je tu s námi! Vítej synáčku! Milujeme tě!,“ napsal Vojtěch Kotek na Instagram k fotografii novorozeného syna. Přidal hashtagy novy zivot, šmankotek, krkance a prdíci, je to nářez, princátko a instašlechtic.

Vzestup čtvrtý Agáta Jaromíra Soukupa

Jaromír Soukup a Agáta Hanychová (Praha, 1. září 2022)

Po několika nevydařených vztazích, dvou dětech a jednom manželství se bývalá modelka a moderátorka Agáta Hanychová dočkala štěstí. V létě 2022 začala chodit se šéfem TV Barrandov Jaromírem Soukupem.

Stihla moderovat pořad Agáta Jaromíra Soukupa, který se později přejmenoval na Holčičky. Po čtyřech měsících chození s mediálním magnátem Hanychová oznámila, že je těhotná a čeká dítě Jaromíra Soukupa.

2. září 2022

Vzestup pátý Místo královské Velké čtyřky Úžasná pětka

Princ William, princ George, princezna Charlotte, princ Louis a princezna Kate (2022)

Princům Williamovi, Harrymu a jejich manželkám Kate a Meghan se přezdívalo Velká čtyřka. Po odchodu mladšího z bratrů a jeho choti z královské rodiny a odstěhování se do Spojených států ovšem vztahy mezi nimi ochladly. Média si musela hledat nové oblíbence.

Zdá se, že už je také našla. Britskými miláčky jsou nyní princ William, princezna Kate a jejich tři děti. Na každé společné akci se pozornost točí kolem nich. Princ George, který je třetím v pořadí nástupnictví na trůn, je sice pořád plachý, umí se ovšem odvázat. Princezna Charlotte častokrát své bratry napomíná, jak se mají chovat a malý Louis si pozornost užívá a předvádí se.

25. prosince 2022

Pád první Stropnický a Malý opustili ženy

Martin Stropnický a Veronika Žilková

V březnu 2022 oznámili rozchod po osmnácti letech manželství. Veronika Žilková (60) se zprávu o konci vztahu od Martina Stropnického (65), který si našel milenku, dozvěděla přes e-mail.

Pár měsíců od provalení rozchodu se manželé v létě sešli u soudu, kde měli řešit střídavou péči o nezletilou dceru Kordulu, než dojde k rozvodu. Český velvyslanec v Izraeli však herečku překvapil. „Před zahájením soudu, už přímo v soudní místnosti, jsem se dozvěděla zcela šokující informaci, která byla, že Martin Stropnický dnes ráno podal žádost o rozvod. A protože se to jmenovalo soud o střídavou péči do rozvodu, tak vlastně nebylo o čem jednat a ten soud byl odročen na listopad. Dřívější termín pan Stropnický nenašel,“ řekla Žilková v srpnu 2022.

10. listopadu 2022

V listopadu pak měli řešit peníze i další záležitosti ohledně budoucnosti nezletilé dcery. Po dvou hodinách byl soud odročen. Herečka se s novináři nebavila a po odročení jednání před nimi utekla.

„Nepřišel jsem, abych vyprávěl nějaké příběhy. Opravdu ne,“ řekl pro iDNES.cz velvyslanec Martin Stropnický při odchodu a dodal, že určitého pokroku manželé dosáhli. „Že je věc u konce, je asi příliš optimistická formulace, ale snad nějaký pokrok byl zaznamenán.“

Pavla Tomicová a Ondřej Malý

Herečce Pavle Tomicové (60) se také rozpadlo manželství. Po devatenácti letech ji Ondřej Malý (56) opustil kvůli herecké kolegyni Kristýně Kociánové (37). S mladší milenkou, která mu porodila dítě, herec nyní žije v bytě v Praze.

Tomicová i kvůli stresu z rozchodu zhubla během krátké doby víc než pětatřicet kilogramů. Exmanželé odmítají zprávy ohledně nového vztahu Malého i rozvodu komentovat.

Pád druhý Nehoda Upíra Krejčího

Václav Upír Krejčí opilý boural a po nehodě měl utéct do lesa. (12. června 2022)

Místo 30 měsíců zákazu řízení jen dva roky, místo původní sankce 224 tisíc nově jen 35 tisíc. Tak změnil odvolací soud trest Václavu Upírovi Krejčímu, který opilý boural. Herec se hájil tím, že pil až po nehodě. Teď vypověděl, že před jízdou vypil jeden lok whisky. Ani jednu verzi mu soudy neuvěřily.

Soud pravomocně uzavřel, že se herec letos 12. června opil, pak sedl do auta a na lesní cestě v katastru obce Mirošovice, kde má chatu, naboural. V krvi měl v tu chvíli přes dvě promile alkoholu. Autem vjel do potoka, kde se vůz převrátil.

13. června 2022

„To byl včera takový zkrat. Něco vážného jsem se dozvěděl a najednou se jaksi ten pohár naplnil a přetekl a já už jenom bezmyšlenkovitě konal. Úplně šíleně, opravdu. Hroutil se mi svět, a taky se zhroutil tedy,“ řekl po nehodě Václav Upír Krejčí.

Na otázku, jestli nehoda ve středočeských Mirošovicích měla souvislost s jeho aktuálním psychickým rozpoložením a zda šlo o pokus o sebevraždu, odpověděl, že tam možná bylo i něco takového. „Teď ještě nejsem úplně při smyslech. Prošel jsem třemi vyšetřeními a každý, kdo mě vyšetřil, říkal, že není možné, že se mi nic nestalo po takovým nárazu,“ přiznal tenkrát.

20. prosince 2022

Pád třetí Třeštíkové faux pas ve Varech

Radka Třeštíková (Karlovy Vary 1. července 2022)

Spisovatelka Radka Třeštíková, se po rozchodu s manželem Tomášem, v létě vydala na filmový festival do Karlových Varů. Na zahájení dorazila v outfitu od návrhářky Veroniky Muškové. Za svůj model sklidila kritiku nejen od módních policistů, ale i fanoušků.

Za zvolený model se později omluvila pořadatelům v příspěvku na Instagramu. „Nedodržela jsem předepsaný dress code a přijímám za to veškerou zodpovědnost. Ve svém životním nastavení ‚dělám si, co chci‘ jsem trochu zapomněla na to, že každá jednotlivost, každý jeden dílek je něčím ohraničený,“ vysvětlila.

„Ano, já jsem tu hranici překročila, navzdory tomu, jak příjemně se cítím, když se občas ‚urvu‘, a jak moc jsem přesvědčená o tom, že každý z nás by se čas od času urvat měl. Cítím to. Vnímám to. Budu si to pamatovat. Omlouvám se,“ dodala tenkrát Třeštíková.

2. července 2022

Pád čtvrtý Harry a Meghan

Princ Harry a vévodkyně Meghan v dokumentární sérii Harry & Meghan (2022)

O pořádný rozruch se postarali princ Harry a jeho žena Meghan. Už to málem vypadalo, že se spory v britské královské rodině vyřešily. Syny prince Charlese a princezny Diany sblížila smrt babičky, královny Alžběty II. Na poslední rozloučení bratři přišli i se svými manželkami a za rakví kráčeli bok po boku.

V prosinci ovšem společnost Netflix odvysílala šestidílný dokument Harry a Meghan. V prvních třech dílech vévoda a vévodkyně ze Sussexu kritizují média, mluví o Dianě i seznámení prince s americkou herečkou. V dalších dílech ovšem Harry a Meghan přitvrdili, monarchii obvinili ze lží, prohlásili, že královská rodina hraje špinavé hry a vypouští historky.

6. prosince 2022

Meghan popsala, jak zvažovala sebevraždu. Harry svého staršího bratra a následníka trůnu Williama obvinil, že byl součástí mediálních útoků na něj. Podle prince bulvár může za potrat jeho ženy a přiznal odloučení v rodině.

„Bylo děsivé, když na mě bratr křičel a hulákal, můj otec říkal věci, které jednoduše nebyly pravda a moje babička tam seděla a všechno to přijímala,“ řekl mimo jiné Harry, který na leden 2023 chystá vydání svých pamětí s názvem Spare (Náhradník). Nejen kvůli tomu obliba mladšího z princů a jeho ženy u Britů klesá.

SPECIÁL

Britská královská rodina

SPECIÁL: Britská královská rodina

Pád pátý Pád Ivany Trumpové

Ivana Trumpová (New York, 13. června 2018)

Skutečný pád, ovšem ze schodů, stál život první manželku někdejšího amerického prezidenta Donalda Trumpa. Rodačka z Československa Ivana Trumpová zemřela v červenci 2022 ve věku 73 let. Manhattanští záchranáři, kteří reagovali na volání o zástavě srdce, ji našli v bytě na Upper East Side. Později vyšlo najevo, že zemřela na následky četných zranění, která utrpěla právě po pádu ze schodů.

Ivana Trumpová byla čtyřikrát vdaná. Posledního manžela, kterým byl o 23 let mladší italský model Rossano Rubicondi, přežila o rok.

Dcera Ivany Trumpové Ivanka 28. října 2022 na Hradě převzala státní vyznamenání pro svou zesnulou matku. Odpoledne se na soukromé audienci setkala s prezidentem Milošem Zemanem. Ivanka Trumpová v Česku také vyřizovala matčino dědictví. Doprovázel ji manžel Jared Kushner a starší bratr Donald Trump mladší.