Vysoudí Libor Baselides pět milionů?

  • 6
Žalobu o pět miliónů korun zvažuje podat zpěvák a herec Libor Baselides na týdeník, který mu prý poškozuje jméno. "Napsali o mě, že spím s každým, koho potkám, mám bohatý sexuální život a na charitativní akci na Karlštejně jsem každého balil. Já jsem ale držel za ruku své dítě, tak nevím, jak bych to prováděl," brání se Libor Baselides.
Asi před dvěma měsíci byl pozván na charitativní koncert na Karlštejn, kde se uskutečnila dražba, jejíž výtěžek byl věnován onkologii v Brně.

"Redaktorka Veronika s fotografem z jistého deníku mě oslovili, jestli bych jim mohl zapózovat s piercingy. Souhlasil jsem, ale s tím, že mají na fotky výhradní právo," řekl herec tiskové agentuře Korzo.

Za nějaký čas mu volala rozčílená bývalá manželka, že synovi špiní jméno v bulvárním časopise.
"Čekal jsem na šéfredaktora toho týdeníku asi pět hodin. Požadoval jsem od něj omluvu plus regulérní stránku, kde se mě mohli zeptat na cokoliv a pravdivě bych odpověděl. Na to nereagoval. Vzkázal jsem mu po asistence, že požaduji po týdeníku pět milionů korun na ochranu osobnosti," stojí si za svým Baselides.

Podle něj je to v zahraničí normální. "Když v tisku vyjde něco, co není pravda, celebrita má svého právníka, který podává žalobu. Když na tom noviny vydělají deset milionů, přijdou o dalších čtyřicet," tvrdí Baselides.

Herci, který působí víc v zahraničí než v Čechách, prý nejde jenom o vlastní image. "Pokud by se to týkalo jenom mě, že spím s celou Prahou a jsem buzerant, tak to beru, je to jenom o mně. Pokud se to ale týká mé rodiny, bývalé manželky a hlavně mého dítěte, jsem ochoten bojovat do poslední kapky krve," vzkázal bulvárním novinářům Libor Baselides.

Libor Baselides se synem Dominikem