Vévodkyně z Cambridge Kate a vévodkyně ze Sussexu Meghan (Sandringham, 25....

Vévodkyně z Cambridge Kate a vévodkyně ze Sussexu Meghan (Sandringham, 25. prosince 2018) | foto: AP

Stop sexistickým a rasistickým poznámkám o Kate a Meghan, vyzývá palác

  • 51
Kensingtonský palác si postěžoval, že musí řešit stovky nenávistných komentářů na adresu vévodkyň Kate a Meghan. Kromě sexistických a rasistických poznámek o manželkách britských princů si na sociálních sítích nadávají i skupiny fanoušků Kate a Meghan mezi sebou.

Královský palác se obrátil na zástupce Instagramu, aby mu pomohli se sledováním a odstraňováním nenávistných komentářů. Také britský tisk vyzval uživatele sociálních sítí, aby zmírnili nevhodnou kritiku vévodkyň ze Sussexu a Cambridge.

Zaměstnanci paláce, kteří spravují oficiální stránky na sociálních sítích, tráví spoustu hodin týdně odstraňováním rasistického a sexistického obsahu v  komentářích.

Zatímco o Kate většinou lidé píší, že je nudná, těhotné Meghan vyčítají, jak je příliš hubená, nebo se neustále chlubí těhotenským břichem. Lidem také vadí, že si ho až moc často hladí. Podle některých Meghan těhotenství jen finguje. Nechybí ani narážky ohledně jejího smíšeného původu.

Když se v posledních měsících objevily v bulváru zprávy o údajných sporech mezi manželkami prince Harryho a Williama, fanoušci jedné vévodkyně začali osobně napadat příznivce druhé.

V reakci na nárůst nepříjemných komentářů na adresu členek královské rodiny přišel magazín Hello! s kampaní „laskavosti“, kterou označuje hashtagem #hellotokindness. Vyzývá v ní lidi, aby si dobře rozmysleli, zda zveřejnění ošklivé komentáře, a aby nenadávali druhým jen proto, že mají jiný názor.

10. července 2018


Britská královská rodina