Marta Jandová jako dítě u vánočního stromku.

Marta Jandová jako dítě u vánočního stromku. | foto: archiv M. Jandové

Poznali byste ji? Tohle roztomilé dítě je Marta Jandová

  • 2
Zpěvačka Marta Jandová má nejraději tradiční české svátky s rodinou u stromečku a s kaprem na štědrovečerní tabuli. "Jednou jsem trávila vánoční svátky v Americe a bylo to hodně zvláštní. Dárky jsme si rozdávali v pyžamu a vůbec se mi stýskalo po domově a rodině," vzpomíná Jandová, která se pochlubila i jednou fotkou z archivu.

"Nejdůležitější je být na Vánoce s rodinou. Ideálně bych chtěla prožít Vánoce tak, jak je nakreslil Josef Lada," přeje si zpěvačka Marta Jandová.

I když dnes pro ni nehrají prim dárky, na jeden poněkud výstřední nikdy nezapomene. Dodejme, že jej dostala v době, kdy coby dospívající dívka řešila sebemenší detaily.

"Když jsem byla malá, tak jsem si hrozně moc přála plesnivé džíny, které tehdy hodně frčely. Pod stromečkem jsem pak našla džíny i bundu, která měla krásný kožíšek. Z toho jsem byla úplně vedle, dokonce jsem šla radostí brečet do koupelny. A o čem sním v současné době? Pár nápadů bych měla, ale to je čistě moje soukromá věc," doplňuje zpěvačka, jež momentálně září v nováckém seriálu Gympl.

Marta Jandová v době, kdy její nevlastní sestra Eliška byla ještě miminko. Nyní je již plnoletá.

Pokud někdo bude kupovat dárky na poslední chvíli, měl by je i tak kupovat s rozvahou. Šlápnutí vedle by se nemuselo vyplatit.

"Doporučuju nějaký akční dárek. Rozhodně bych nedávala parfémy, pokud si to teda ten člověk přímo nepřeje. Koupila bych třeba lístek na koncert, výlet, cestu nebo nějaký zážitek. Víkend na horách s večeří. Zážitky neztratíme, nezestárnou a zůstanou nám navždy. Třeba táta dostal výlet s rodinou do Paříže," uzavírá Marta Jandová.