Hrnečky s Kate Middletonovou a princem Williamem

Hrnečky s Kate Middletonovou a princem Williamem | foto: Profimedia.cz

V den Williamovy svatby budou britské hospody nalévat déle

  • 6
Když královská veselka, tak pro všechny. Tak by se dalo stručně přeložit rozhodnutí britské vlády, která sdělila, že hospody v zemi budou moci nalévat hostům alkohol u příležitosti svatby prince Williama s Kate Middletonovou 29. dubna až do jedné hodiny v noci. Čas pro prodej alkoholu se tak prodlouží o dvě hodiny.

James Brokenshire, který je na britském ministerstvu vnitra zodpovědný za prevenci zločinnosti, bez upřesnění poznamenal, že vláda plány pro den svatby projedná s představiteli zábavního průmyslu v zemi. "Je to příležitost pro národní oslavy," řekl Brokenshire ke svatebnímu dni, který byl již dříve vyhlášen za den volna.

Svatba se uskuteční ve Westminsterském opatství v centru Londýna a obřad povede duchovní šéf anglikánské církve arcibiskup z Canterbury Rowan Williams.

Oficiální snímek prince Williama a jeho snoubenky Kate Middletonové

Kočár s novomanželi poté pojede "procesní trasou" kolem parlamentu, ministerskou čtvrtí Whitehall a třídami ke královskému Buckinghamskému paláci, kde ho přivítá královna Alžběta II.

Kate a William, nyní oba osmadvacetiletí, se seznámili v roce 2001 v lavicích prestižní Saintandrewské univerzity ve Skotsku, kde studovali dějiny umění. Chodit spolu podle místních médií začali v roce 2003. William je druhý v následnictví trůnu, prvním je jeho otec princ Charles.

,

Britská královská rodina