Timothy Dalton

Timothy Dalton | foto: Profimedia.cz

Timothy Dalton bude svědčit proti Melu Gibsonovi

  • 12
Spor Mela Gibsona s jeho bývalou přítelkyní a matkou roční dcery Oksanou Grigorievovou nemá konce. Teď se do něj vloží představitel Jamese Bonda z filmů Dech života či Povolení zabíjet, herec Timothy Dalton. U soudu bude svědčit proti Gibsonovi ve věci fyzického ublížení na zdraví.

U soudu má Dalton dosvědčit, že Gibson svou přítelkyni fyzicky napadl tak, že měla poraněnou tvář v oblasti oka. Dalton, s nímž má Grigorievová čtrnáctiletého syna Alexandera, prý viděl zranění bezprostředně po hádce s Gibsonem.

"Tim viděl mé poranění na levém oku, stejně jako jeho kosmetička Mady Shanyová. Oba budou svědčit. To jsou fakta a svědci," tvrdí Grigorievová v dopise soudu.

Pětapadesátiletý Gibson sice zatím z napadení na Grigorievovou obviněn nebyl, ale státní zástupce oznámil, že má dost důkazů na to, aby tak co nejdříve učinil.

Grigorievová tvrdí, že ji otec její dcery napadl v domě v Malibu. Rány pěstí do obličeje měla dostat ve chvíli, kdy držela jejich dceru Luciu v náručí. Gibson to odmítá a tvrdí, že jí dal jen facku, protože byla hysterická.

Oksana Grigorievová a Mel Gibson

Spor mezi bývalými partnery trvá už téměř rok a policie stále sbírá další důkazy včetně e-mailů, textových zpráv a výpovědí dalších svědků. Grigorievová už od hollywoodského herce získala v přepočtu milion korun a každý měsíc jí navíc musí vyplácet dalších 365 tisíc jako výživné pro jejich dceru. Grigorievová po soudu chce, aby zakázal Gibsonovi malou Luciu vídat.