Christopher O'Neill a švédská princezna Madeleine

Christopher O'Neill a švédská princezna Madeleine | foto: Reuters

Chystá se další královská svatba, švédská princezna oznámila termín

  • 1
I v roce 2013 se Evropa dočká okázalé královské svatby. Třicetiletá švédská princezna Madeleine si vezme o osm let staršího amerického bankéře Chrise O'Neilla 8. června.

Princezna Madeleine se za svého snoubence provdá v kostele ve Stockholmu. Své zasnoubení oznámili na stránkách švédské královské rodiny v říjnu a na Vánoce stanovili datum svatby.

"Madeleine a já se známe dva roky a já jsem konečně sebral odvahu ji požádat, aby si mě vzala. Naštěstí řekla ano," řekl O'Neill po zasnoubení.

Poznali se v roce 2010 v New Yorku krátce poté, co Madeleine odvolala zasnoubení s právníkem Jonasem Bergstromem kvůli údajné nevěře.

O'Neill je milionář a finanční poradce, s nímž princezna do zásnub žila v New Yorku. Jako americký občan se nemůže stát švédským králem. Sňatkem s princeznou ale dostane švédské občanství a titul vévody.

Kostel, v němž se 8. června bude vdávat princezna Madeleine.

Princezna Madeleine Thérese Amelie Josephine, princezna švédská, vévodkyně z Hälsinglandu a Gästriklandu, je po své sestře Victorii a bratru Carlu Philipovi třetím a nejmladším potomkem krále Carla XVI. Gustafa a jeho ženy Silvie.