Švédská princezna Madeleine, její manžel Chris O’Neill a jejich děti princezna...

Švédská princezna Madeleine, její manžel Chris O’Neill a jejich děti princezna Leonore a princ Nicolas (Stockholm, 14. července 2017) | foto: Profimedia.cz

Švédský královský dvůr bude plný dětí. Princezna Madeleine je opět těhotná

  • 1
Na švédském královském dvoře se to bude hemžit dětmi. Král Carl XVI. Gustaf (71) a královna Silvia (73) se příští rok dočkají sedmého vnoučete. Jejich nejmladší dcera, princezna Madeleine (35) totiž oznámila, že je těhotná.

„S Chrisem jsme nadšeni, že můžeme oznámit mé těhotenství. Těšíme se, že místo čtyř nás bude pět,“ napsala nastávající maminka na Facebooku.

V prohlášení královského paláce pak stojí, že miminko přijde na svět příští rok a princezna se cítí dobře.

Princezna Madeleine a finančník Chris O’Neill (43) se vzali v roce 2013 a mají už dvě děti - princeznu Leonore (3) a prince Nicolase (2). Velkou rodinu si vždy přáli. „Chceme mít více dětí, ještě jedno, nebo dvě,“ prohlásil loni bankéř.

Švédský král, jenž je hlavou státu od roku 1973, má už pět vnoučat a ještě letos se dočká šestého. Nový přírůstek do rodiny princezny Madeleine tak bude jeho sedmým vnoučetem.

Starší z královských dcer, korunní princezna Victoria (40), má dvě děti - princeznu Estelle (5) a prince Oscara (1).

Jediný syn krále, princ Carl Philip (38), a jeho manželka princezna Sofia (32) mají syna Alexandera (1), který se už za pár týdnů dočká sourozence.

Princezna Madeleine je třetím, nejmladším potomkem švédského krále Carla XVI. Gustafa a královny Silvie. Švédsko je konstituční monarchií, v níž má panovník jen ceremoniální povinnosti.

12. října 2015