Svěcený shodil zásluhou kuřecí diety osm kilo

  • 2
Konzumaci tmavého masa omezil na radu lékaře houslový virtuos Jaroslav Svěcený. "Je to naprosto skvělá dieta, bez větší námahy jsem shodil už osm kilogramů a ještě chci ubrat dalších sedm," pochlubil se houslista. Svěcený, na kterém viditelně ´plandá´ oblečení, je přesvědčen, že ještě víc zhubne během léta, kdy spolu s manželkou Monikou a dcerami - osmiletou Julinkou a šestnáctiletou Míšou - vyrazí na rekreaci do Chorvatska.
"Budu hodně plavat a živit se jen plody moře, i když - není nad takový ´tatarák´...," zasnil se dobrovolný konzument kuřecího masa.

Po návratu čekají na Jaroslava Svěceného a na muzikanty ze sdružení Virtuosi Pragenses dotáčky posledních dílů televizního projektu o slavných pražských houslích od 18. století po současnost.

Hned v září odjede královéhradecký rodák, jehož největším vzorem je Leonard Bernstein, s klavíristou Petrem Maláskem a se sólisty Národního divadla Zdenou Kloubovou a Vratislavem Křížem na zájezd do Jordánska. Poté se - tentokrát již sám - přesune koncertovat do USA.
 

Vypočtěte si své BMI

Svěcný, kterého v poslední době velmi potěšil úspěch mladší dcery Julie v celostátní houslové soutěži, se snaží vnímat okolní svět z toho lepšího hlediska. "Jsem rozený optimista, nemám rád závistivé lidi a naopak miluji humor a dobrou náladu," svěřil se houslista.

Vadí mu, že některým lidem právě smysl pro humor schází: "Moc mě například pobavilo, když mi při předávání Českých lvů pan Martin Zbrožek rozbil housle a hned druhý den mi volali z jedné pojišťovny, že je to ostuda a abych nebyl smutný, že mi je dodatečně pojistí..."

Světoznámý houslista Jaroslav Svěcený a kapelník skupiny Jablkoň spolu vydali desku nazvanou Mumlava. (11. prosince 2001)