David Suchařípa během charitativního fotbalového zápasu na pražském Vyšehradě

David Suchařípa během charitativního fotbalového zápasu na pražském Vyšehradě | foto: Revue

Suchařípa s Korcem dávali góly na pomoc dětem

Z televize je jistě znáte. Ordinují v seriálové nemocnici na porodnickém oddělení, moderují nebo komentují sportovní přenosy. Umějí ale také kopat do míče a předvedli to o víkendu v rámci charitativního fotbalového zápasu na pražském Vyšehradě, jímž vyvrcholil dětský den a jehož štědrý výtěžek šel na pomoc nejpotřebnějším: dětem.
"Já vím, co v televizi děláte!" vykřikl na Davida Suchařípu alias doktora Kroupu ze seriálu Ordinace v Růžové zahradě malý chlapec. Náhle nastalo ticho. Jak vylíčí školák gynekologické oddělení? Kdepak! "Vy tam jezdíte na kole!" rozesmál nejen známého herce, ale i ostatní.
 
Předtím se Suchařípa z lékaře proměnil ve střelce branek, dal jeden ze šesti gólů týmu Real Top Praha, mužstva osobností sportu a kultury. Za něj nastoupili mimo jiné moderátor Vlasta Korec, sportovní komentátoři Jaromír Bosák a Robert Záruba, herec Jan Jiráň či bývalý skvělý fotbalista a dnes asistent sparťanského trenéra Horst Siegl.
 
V exhibičním utkání porazili tým společnosti Allianz 6:3, která věnovala částku 50 tisíc korun. Výtěžek akce pomůže brněnské nadaci Krtek, tedy fondu dětské onkologie, nebo také Občanskému sdružení Děti škola, jenž pomáhá malým handicapovaným překonávat nástrahy při cestě do školy.