Sophia Lorenová (Los Angeles, 27. října 2019)

Sophia Lorenová (Los Angeles, 27. října 2019) | foto: Profimedia.cz

Cítím se stále jako dvacítka, říká ve svých 86 letech Sophia Lorenová

  • 17
Sophia Lorenová oslavila na podzim své šestaosmdesáté narozeniny. Přesto tvrdí, že se stále cítí jako dvacítka. Italská herečka se svěřila, jak tráví dny v době pandemie, čím ráda hřeší i co jí dělá momentálně největší radost.

„Občas, když se mě někdo zeptá, kolik mi je let, sama své odpovědi nevěřím. Je mi 86 a cítím se pořád jako dvacítka,“ řekla Sophia Lorenová v rozhovoru pro magazín AARP.

„V poslední době mám velký strach z covidu, takže zůstávám raději převážně doma. Žiji ve švýcarské Ženevě, v kontaktu s rodinou a vnoučaty jsem často. Jen se teď nevídáme osobně, ale prostřednictvím videohovorů a fotografií. Kontakt s blízkými mi dělá největší radost,“ vysvětluje herečka. 

„Snažím se užívat každou takovou malou chvilku společného štěstí. V době pandemie je opravdu potřeba mít se alespoň trochu z čeho těšit. Přiznávám, že si občas dám bez výčitek i kousek čokolády. Musíme doufat v lepší zítřky,“ říká bývalý sexsymbol. 

Poslední měsíce tráví Sophia Lorenová převážně sledováním filmů, procházkami, návštěvami kostela a částečně i prací. Přiznává, že se jí stýská po manželovi. 

„Když Carlo v roce 2007 ve svých čtyřiadevadesáti letech zemřel, byla jsem pohlcena smutkem a cítila jsem se osaměle. S tím, že už tu můj muž není a nikdy nebude, se stále nedokážu smířit,“ popisuje. 

Sophia Lorenová

S jedním ze svých synů, režisérem Edoardem Pontim (47), natočila Lorenová po deseti letech celovečerní film. Sociální drama La vita davanti a sé (Život před sebou), kde hraje ženu, která přežila holokaust, živila se jako prostitutka a nyní se stará o děti bez domova, mělo v polovině listopadu premiéru na platformě Netflix. 

Myslela jsem, že budu v osmdesáti už dávno mrtvá, říká Sophia Lorenová

Sophia Lorenová ztvárnila za svou kariéru na devět desítek rolí, z nichž některé patří do zlatého fondu evropské kinematografie. Jedna z nejkrásnějších evropských hereček dokázala vystihnout stejně dobře postavy tragické jako komické.

Získala řadu cen, včetně dvou Oscarů – za snímek Horalka (1962) a za celoživotní dílo (1991). Nezapomenutelnou dvojici vytvořila s Marcellem Mastroiannim, například v komediích Včera, dnes a zítra a Manželství po italsku, v dramatech Slunečnice a Zvláštní den nebo v groteskním podobenství ze světa módy Pret-a-Porter.

28. března 2014