Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Smrt Ledgera je stále záhadou, řeší se i jeho vztah s Olsenovou

  15:04
Smrt osmadvacetiletého australského herce Heatha Ledgera otřásla filmovým světem, jeho fanoušky, ale především jeho rodinou. Rozloučila se s ním dojemnými dopisy, které otiskly australské noviny. "Budeme tu pro Matildu," napsala jeho matka s odkazem na Ledgerovu dvouletou dceru.

Vzkazy fanoušků před domem, kde zemřel herec Heath Ledger | foto: Reuters

"Skoro nemůžu dýchat, když tohle píšu. Připadá mi, že se mi srdce i život rozpadají. ... Znamenal jsi tolik pro mnoho lidí, ale pro mě budeš navždy mým malým bratrem. Už nikdy nebude další "Heath" a já si myslím, že to samo o sobě je tou největší tragédií," napsala jeho starší sestra Kate v úmrtním oznámení, které v pátek otiskl list West Australian.

Kromě ní a Ledgerovy matky Sally se ke ztrátě syna vyjádřil i jeho otec Kim. "Můj krásný chlapče, tak milující, talentovaný, nezávislý, laskavý, mladý ... už žádné šachy, kamaráde ... tohle je konec, stejně jsem tě nemohl porazit! ... Byli jsme jedním, v duši i závazcích. Jenom... Otec a Syn. Budu tě navždy milovat, Táta." Vzkázal mu.

"Tvoje opravdové dědictví žije dál skrze krásnou malou Matildu, o kterou budeme vždy pečovat. Naše srdce jsou zlomená," vyjádřila se v oznámení celá Heathova rodina.

Dcerku Matildu Ledgerovi před dvěma roky porodila jeho bývalá snoubenka Michelle Williamsová, se kterou se rozešel v září minulého roku. Seznámili se při natáčení filmu Zkrocená hora, díky němuž byl Ledger nominován na Oscara i Zlatý glóbus. Williamsová v době jeho úmrtí natáčela film ve Švédsku, po oznámení této tragédie se i s dcerou okamžitě vydala zpět do New Yorku. Tam už na ni v jejím brooklynském domě, který dříve sdílela i s Ledgerem, čekala rodina i přátelé.

Olsenová věděla o jeho smrti dřív než záchranka
Média nyní zajímá hlavně vztah Ledgera a slavného jedenadvacetiletého dvojčete Mary-Kate Olsenové. Masérka, která mrtvého Ledgera našla ležet v posteli, jí totiž z jeho mobilu zavolala dříve, než přivolala záchranku. Před příjezdem zdravotníků hovořila s Mary-Kate dohromady čtyřikrát. Olsenová byla právě v Kalifornii a do Ledgerova bytu v newyorské čtvrti SoHo poslala svého bodyguarda. Sama totiž bydlí za rohem. Podle všeho měl Ledger s Olsenovou tři měsíce milostný vztah, o kterém už dříve psaly bulvární stránky newyorských deníků.

"Spojovala je hlavně záliba v chození na party. Na to měli stejný vkus, vybírali si stejné podniky. Občas spolu něco měli, ale ani jeden nechtěl randit výhradně s tím druhým," napsal ve čtvrtek internetový server People.com. Poznali se v létě 2006, kdy se potkali v Kalifornii. "S Mary-Kate se hodně nasmál," potvrdil očitý svědek.

Příčina smrti stále neznámá
Největším otazníkem nad tragickou smrtí talentovaného herce je příčina jeho smrti, pitva totiž nic neobjasnila. U těla se ale našla srolovaná dvacetidolarová bankovka, která mohla být použita ke šňupání drogy. Nakonec na ní ale policie žádné stopy po návykových látkách nenašla. I Ledgerův byt byl v tomto ohledu "čistý". Kromě léků na předpis, policisté nenalezli nic zvláštního.

Právě předávkování prášky na spaní je nejpravděpodobnější variantou vysvětlující hercovu smrt. Jenže všechny tuby s medikamenty byly skoro plné. Ledger v každém případě dlouhodobě trpěl nespavostí. Kromě toho ale vlastnil i léky proti depresím a na uklidnění.

O jeho vztahu k drogám se píše leccos, propírají se například jeho několik let staré drogové dýchánky s Naomi Campbellovou. Její tehdejší asistentka tvrdí, že s nimi mladý Heath velice rád konzumoval kokain a extázi. Objevily se zprávy také o tom, že v minulém roce údajně absolvoval krátký pobyt v léčebně kvůli heroinu. Především tyto problémy prý vedly k rozpadu jeho vztahu s přítelkyní Michelle, kterou proslavil seriál Dawsonův svět.

Skvělý otec, dobrý soused
Ať je pravda jakákoliv, Ledgera měli lidé rádi. Hezkými slovy o jeho milé povaze a skvělému vztahu k dceři nešetří jak jeho známí, tak třeba bývalí sousedé z newyorského Brooklynu.

"Byl to prostě normální soused. Já měl dceru, on měl dceru, tak jsme se bavili v parku," říká jeden z nich. Další vyprávěli o tom, jak Ledger malou Matildu doprovázel na halloweenskou oslavu ve svém bloku a vesele se bavil s dalšími rodiči, nebo jak po sobě s dcerkou v Brooklynu zanechali nesmrtelnou památku - otisky v chodníku.

Autor:
  • Nejčtenější

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

24. dubna 2024  11:01

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19....

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

21. dubna 2024

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

23. dubna 2024  8:30

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta...

David Beckham žaluje Marka Wahlberga, žádá přes 8 milionů dolarů

20. dubna 2024  15:11

Bývalý fotbalista David Beckham (48) se s hercem Markem Wahlbergem (52) spřátelil, když se...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kourtney Kardashianová oslavila 45 let. Kvůli fotce v bikinách se fanoušci bouří

22. dubna 2024  9:30

Kim Kardashianová (43) přidala příspěvek na Instagram, kde popřála své sestře Kourtney k 45....

Sebeuspokojování mi pomáhá cítit se dobře ve svém těle, říká Billie Eilish

28. dubna 2024  11:09

Známá zpěvačka Billie Eilish (22) poskytla magazínu Rolling Stone rozhovor, v němž otevřeně mluvila...

Znovu se poznáváme, říká o rozepři s Gomezovou její dárkyně ledviny

28. dubna 2024

Herečka Francia Raisaová (35) promluvila o tom, jak darovala v roce 2017 Seleně Gomezové (31)...

S mužem konzultujeme kde co, ale necháváme si dost svobody, říká Petra Špalková

28. dubna 2024

Herečka Petra Špalková promluvila v rozhovoru pro iDNES.cz o divadle, manželovi i dětech. Popsala,...

UFO, klony, nevěry. Shirley Maclainová proslula jako herečka, ale i podivínka

27. dubna 2024

Premium Klučičím sestřihem to jen začínalo. „Je velmi těžké k ní mít vřelé city.“ „Působí jako pravý opak...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit bývalému konkurentovi 21...