Tereza Kostková se synem Toníčkem

Tereza Kostková se synem Toníčkem | foto: archiv Lilian Fischerové

Slavné maminky ve společném kalendáři. Podívejte se

  • 19
Lucie Borhyová, Sára Saudková, Mahulena Bočanová, Ivana Chýlková. Nejen ony, ale i osm dalších známých žen se nechalo spolu se svými ratolestmi vyfotit pro kalendář The Beautiful Mind 2009, aby tak podpořily již druhý ročník projektu, jehož organizátorem je občanské sdružení Slunce dětem vicemiss Lilian Fischerové.

"První kalendář se také týkal dětí, byly to ale děti půjčené od různých kamarádů. Před objektiv se s nimi postavily vítězky soutěží Miss. Ve druhém kalendáři jsem chtěla zachytit opravdový vztah mezi ženou a dítětem. Vztah ryzí, mateřský... A to se povedlo. Kalendář je téměř hotový a jsem na něj pyšná," rozplývá se modelka.

"Za jeho zrodem stojí hodně bezvadných lidí, bez nichž bych projekt nikdy nedotáhla do konce," pěje Lilian chválu na Idu Saudkovou, Mirku Fabušovou, Petru Láryšovou, Petra Čejku a mnoho dalších.

Bára Nesvadbová s dcerou Bibi
Bára Nesvadbová s dcerou Bibi

V kalendáři se objeví také fotografie Natálie Kocábové či Báry Basikové. Titulní strana bude patřit právě Lilian, která ještě vlastního potomka sice nemá, právem je ale považovaná za maminku celého projektu. Veškerý výtěžek z prodeje kalendáře bude věnován Klinice dětského a dorostového lékařství Všeobecné fakultní nemocnice v Praze – metabolické jednotce oddělení kojenců a batolat.

S dětmi na Sardínii

Lilian se svým sdružením Slunce dětem pořádá několik dalších projektů. Dětem z jednoho dětského domova zařídila dovolenou snů a právě v těchto dnech si s nimi užívá pohody a sluníčka na Sardinii.

"Bydlíme ve čtyřhvězdičkovém hotelu a k jídlu máme úžasné pochoutky. Teď se právě opalujeme u bazénu a hrajeme beach volejbal. Čeká nás výlet do hor a termálních lázní. Děti jsou moc hodné a spolu s kamarádkou Terezkou Zimovou se snažíme, aby si odtud odvezly co nejvíce zážitků," říká.

Tereza Zimová, Lilian Fischerová, Lucie Borhyová a Mirka Fabušová
Tereza Zimová, Lilian Fischerová, Lucie Borhyová a Mirka Fabušová 

"Je tu s námi ještě vizážistka a vlasová stylistka Irena Fricová, která ve volných chvílích dětem stříhá vlasy a děvčatům radí s líčením," dodává.

Lilian na sebe ještě prozradila, že kromě jiného teď chystá velkou veřejnou sbírku, vánoční koncert v synagoze, charitativní přehlídku, společný projekt s Jakubem Ludvíkem. "A vlastně bych taky měla chodit do školy," podotýká s úsměvem.

LUCIE VÁCHOVÁ pro iDNES.cz - MISS ČR 2003 přináší zaručené zprávy ze společnosti...