Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Škola svůdnosti udělá prý z muže Casanovu

  11:34
- V době, kdy v nejromantičtějším městě světa rozkvétá jaro, platí si lidé osamělých srdcí lekce lásky. Frustrovaní Pařížané a Pařížanky usedají do lavic školy svůdnosti, jejíž instruktoři slibují, že naučí i ty nejstydlivější muže a ženy oslovovat opačné pohlaví se sebevědomím hodným Casanovy, napsala z Paříže agentura Reuters.
"Učíme muže troufalosti," řekla zářící 42letá zakladatelka a vedoucí školy Veronique Jullienová. V diskrétních prostorách v centru Paříže tvrdila, že pro mnoho osamocených osob se fotografie a pohlednice líbajících se párů u Seiny a romantické schůzky v restauracích jeví jako velmi vzdálená fantazie.
Škola doufá, že obnoví něco ze ztracené romantické slávy. Paříže pomocí kursu teorie, který končí praxí v městských ulicích. Po stanovení psychologického profilu, který ukáže případná slabá místa, kandidáti postupují po lekcích nebo cvičeních s jedním ze cvičitelů svůdnosti ve škole.
Třiapadesátiletý švihák s promenádní holí Michel Daous se představuje jako "sexuolog". Vysvětlil, že jeho filozofie vychází z prostého principu, že pokud se neptáte, tak nic nedostanete. Matematicky lze říci, že z každých deseti žen, které se pokusíte svést, řekne nejméně jedna ano, ujistil Daous.
Kvalitní pomůckou pro školské záměry jsou filmy Americký gigolo a Hříšný tanec, ve kterých romantičtí hrdinové ukazují hlavní techniky očního kontaktu a řeči těla.
"Ve Francii je to skvělé v muzeích,  kde na způsobu, jakým se žena dívá na předměty, ihned můžete poznat, zda je přístupná," řekl Daous.
Nabyté dovednosti neslouží jen k hledání toho pravého muže nebo ženy. Škola se také zaměřuje na učení ctižádostivých vedoucích a politiků, jak mohou zvyšovat svůj šarm.
Francouzské pojetí svůdnosti zahrnuje ve stejné míře šarm a fyzickou přitažlivost. Škola se snaží spíš ukázat, jak zapůsobit a svádět, než jen to, jak jednoduše balit ženy s jedinou
myšlenkou v hlavě.
Pro každý typ svůdce je však ve Francii, které záleží na módě, velmi důležité projít lekcí se školským poradcem úpravy zevnějšku. Jullienová hrdě ukazuje sérii fotografií ucouraně vypadající zamračené mladé ženy v očividně laciných šatech. Pozdější záběry ukazují stejnou ženu, která se však zářivě usmívá a má módní šaty s ramínky a nový účes.
S novým vzhledem a naučením těch správných pohybů jsou kandidáti připraveni jít za italským učitelem svádění Robertem, aby prodělali nervově náročný přechod od teorie k praxi.
Šestatřicetiletý Roberto využívá zkušeností, které získal při několikaleté práci plavčíka. Klientům nejprve předvádí několik názorných příkladů a poté je nechá vyzkoušet si svůj nově nabytý šarm na personálu obchodu nebo návštěvnících muzea.
"Vždy jsem se snažil svádět ženy. Pokaždé, když jsem neuspěl, jsem se ptal sám sebe, proč se tak stalo, a učil jsem se ze svých chyb," vysvětluje s úsměvem na rtech Roberto.
Většinu z asi 1000 klientů, kteří školu za její čtyřleté trvání podle Jullienové navštívili, tvořili Francouzi, kteří dosud nenaplňovali svou reputaci největších svůdníků na světě.
Jullienová uvedla, že se zvyšuje počet 30-50letých pracujících žen, které se na školu obracejí o pomoc ve snaze si oživit sílu přitažlivosti, kterou ztratily při zaměření se na
svou kariéru.
"Jsme možná svůdné svým nalíčením, ale ne naším chováním. Ženy musejí být diskrétnější, sugestivnější a příliš nemluvit," řekla Jullienová. "Dívka, která sedí na lavičce v parku a čte knihu, často jen čtení předstírá. Ve skutečnosti čeká na svůdného prince," tvrdí vedoucí školy.
Pro muže i ženy stojí dvouměsíční kurs 7000 franků (asi 39.200 Kč) a devítiměsíční 15.000 franků (84.000 Kč). Výsledky se přitom dostavují mnohdy až zadlouho.
Jedna klientka, 38letá vedoucí úřednice, která se představila jako Laurence, sdělila, že po čtyřech měsících při asi jedné lekci týdně dosud muže do svého života nezískala. Je však plná naděje poté, co vyměnila své staré černé a šedivé šaty za oděvy jasnějších barev a co si upravila vlasy. Řekla, že škola jí pomohla si uvědomit, že nemusíte vypadat jako Claudie Schifferová, abyste přitahovala partnera.
"Člověk si však na hledání muže musí najít čas. Zázraky se nedějí," řekla s úsměvem. Vysvětlila, že se chystá vstoupit do jezdeckého klubu, který by měl být podle ní dobrým terénem pro lov mužů.

Láska mezi studentkou a učitelem není nic nového pod sluncem. Svědčí o tom i film Sextánka, který byl natočen v roce 1936 a v němž se v hlavních rolích objevili Hana Vítová a Rolf Wanka.

Autor:
  • Nejčtenější

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

19. dubna 2024  17:06,  aktualizováno  17:43

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

24. dubna 2024  11:01

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

21. dubna 2024

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

23. dubna 2024  8:30

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

David Beckham žaluje Marka Wahlberga, žádá přes 8 milionů dolarů

20. dubna 2024  15:11

Bývalý fotbalista David Beckham (48) se s hercem Markem Wahlbergem (52) spřátelil, když se...

Do Bolívie jsem odešla kvůli smrti rodičů, přiznala sestra Romana Vojtka

27. dubna 2024

Mladší sestra herce Romana Vojtka (52) Edita Vojtková (49) je módní návrhářkou a žije v Bolívii. Do...

Prošla jsem si tvrdými životními zkouškami, říká violistka Jitka Hosprová

27. dubna 2024

Itálii díky třetímu manželovi považuje za svůj druhý domov. Violistka Jitka Hosprová v rozhovoru...

Jak Abrhám pomáhal, Šimek vyléval pralinky a Gott volal z krmítka. Krampol vypráví

26. dubna 2024

Premium Když se řekne Jiří Krampol, hned mi naskočí jeho role hostinského, který se v seriálu Synové a...

Vyčítali mi, že nejsem sexy. Ponižování je drsné, vzpomíná Anne Hathawayová

26. dubna 2024

Anne Hathawayové (41) bylo v jejích hereckých začátcích vyčítáno, že nemá žádný sex-appeal. Po...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit bývalému konkurentovi 21...