Samuel L. Jackson učí lidi nadávat v patnácti jazycích včetně češtiny

  • 32
Samuel L. Jackson (71) vyzval před několika dny své sledující na Twitteru k účasti v amerických prezidentských volbách. Slíbil také, že pokud jeho podstránku na webu HeadCount navštíví a odkaz k volební registraci využije nejméně 2 500 lidí, naučí je nadávat v patnácti různých jazycích, což nyní splnil.

„Lidi, přišli jste na web a splnili jste, co jste měli. Na volebním hlasu každého z vás záleží. Jak jsem slíbil, tady je patnáct peprných možností, jak někomu říci, kam patří. Díky, že jste se zapojili.  A volte prosím také 3. listopadu!“ napsal Samuel L. Jackson v příspěvku na Twitteru, které doplnil vtipným videem. 

V tom učí své příznivce nadávkám v patnácti jazycích, mezi kterými nechybí ani čeština. „JDI DO PR*ELE,“ ukazuje herec v triku s nápisem „Na vašem hlasu záleží“ papír s napsaným textem a velmi lámanou češtinou nápis předčítá. Mezi dalšími jazyky si Jackson vybral například nadávky ve vietnamštině, svahilštině, thajštině, portugalštině či katalánštině. 

Herec známý například z filmů Pulp Fiction: Historky z podsvětí, Star Wars, nebo Nespoutaný Django v minulosti oznámil, že jeho osobním favoritem v prezidentských volbách je Joe Biden. V aktuálních videích však zůstal nestranný. Vyzývá jen k tomu, aby lidé šli volit a využili svůj volební hlas ke změně.

Samuel L. Jackson využívá svého statusu celebrity a velkého dosahu na sociálních sítích k podpoře hnutí Black Lives Matter, poukazuje na historii otroctví a bojuje proti dezinformacím v době koronaviru. 

7. března 2019