Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Lidé si uvědomili, jak dobře si před příchodem koronaviru žili, říká Laurinová

  9:00
Sabina Laurinová (48) se v rozhovoru pro iDNES.cz rozpovídala o tom, jak vnímá současné období šíření koronaviru, jaký má nynější situace vliv na její psychiku a zda začala více šetřit. Herečka zavzpomínala i na pěveckou soutěž Do-Re-Mi a na natáčení pohádek s režisérem Zdeňkem Troškou.
Sabina Laurinová v seriálu Sestřičky Modrý kód (2020)

Sabina Laurinová v seriálu Sestřičky Modrý kód (2020) | foto: FTV Prima

Jsme v primáckých ateliérech, kde se natáčejí Sestřičky. Kolik let už se vlastně pohybujete v tomto seriálu z lékařského prostředí?
Nebudete tomu věřit, ale už pátým rokem.

Také jste tu pro dobrou věc, chcete spolu s hercem Markem Němcem oslovit lidi, aby přispěli zdravotním sestrám. Jaká je cílová částka?
Myslím si, že každý z nás se ocitá v situaci, kdy má chuť a ochotu pomoci takovým způsobem, kterým může. My jsme dnes točili upoutávku na kampaň, kterou připravila televizi Prima, asociace zdravotních sestřiček a Červený kříž. Je to podpora sester v první linii. Začíná se jedním milionem, který Prima věnovala, a teď už je jenom na nás a na divácích, lidech, kteří by rádi pomohli zdravotním sestřičkám, aby je podpořili.

Měla jste někdy v průběhu roku úzkostné stavy z toho, co se kolem děje? Ta doba není úplně příznivá.
Já si myslím, že neexistuje snad člověk, který by neměl. Pro nás všechny to je nová věc. Myslím si, že do té doby jsme si žili velice dobře, člověk si najednou uvědomil, že jsme žádné velké starosti neměli, alespoň tady u nás. Je to taková doba, kdy člověk hodně přemýšlí, rekapituluje a našlapuje velmi opatrně, obává se budoucnosti. 

A možná nás to trochu zoceluje, protože se člověk cítí a přistupuje k tomu jinak teď na podzim než na jaře. Bohužel ale to podzimní počasí umocňuje takovou tu beznaděj. Ale na druhou stranu, když na tohle téma s někým hovořím, tak si říkám, že lidstvo samo o sobě zažilo takové hrůzy a vždycky ten život nějak pokračoval dál. Takže i my se k tomu musíme nějak postavit čelem a pokud možno pomáhat těm potřebným, když to potřebují, a jít dál.

Tak přesně za měsíc je Štědrý den...My už se s @hap2303 a @photojan připravovali, ale takhle to u nás doma asi vypadat nebude.. I když..proč ne?♥️ Přeju všem klidné přípravy ... a hezký předvánoční čas...Foto: @photojan

24. listopadu 2019 v 20:45, příspěvek archivován: 24. listopadu 2020 v 12:59

Na veřejnost působíte jako racionální a pozitivní žena. Začala jste třeba v nynějších dobách více šetřit?
Já si myslím, že vždycky, právě proto, že mám dvě děti, tak už od té doby, co se žena začne chovat jako matka, tak přemýšlí v tom smyslu, že zaopatřuje to svoje hnízdo. S tímhle jsem myslím problém nikdy neměla. V tom smyslu, že jsem peníze nikdy nerozhazovala za zbytečnosti. Taková ta rezerva na přežití by měla, pokud to jde, fungovat a člověk by s tím měl do budoucna počítat. Takže na to samozřejmě myslím. 

Ale doba je velmi špatná v tom, že spousta lidí o práci přišla a i my herci, když to beru ze svého úhlu pohledu, tak všechna divadla jsou zavřená, máloco by člověk mohl dělat, nebo vlastně dělá. Je spousta mých kolegů, kteří nenatáčí, nemají teď tu příležitost a museli změnit povolání, takže i to se může u kohokoliv z nás stát. 

Natáčení intimních scén není příjemné nikomu, říká Sabina Laurinová

Jak vzpomínáte na konec devadesátých let a své novácké působení v pořadu Do-Re-Mi?
Jé! (smích) To byla taková velmi pozitivní doba a tvůrčí. Protože se točilo hodně zábavných pořadů a já vedle svého působení v divadle a shakespearovských postav, které jsem hrála, jsem si odskakovala do takového lehčího žánru. Myslím si, že to pro mě byla velká škola, protože když jsem do toho pořadu naskakovala, nebo jsem dostala nabídku, tak do té doby jsem byla moderováním absolutně nepolíbená. Nevěděla jsem, co od toho mám očekávat, a musím říct, že jsem nakonec byla ráda. I když mě tehdy hodně mých kolegů odrazovalo. Říkali mi, že jsem přece herečka a nemůžu být moderátorka. Já jsem odpovídala, že se jako moderátorka necítím. 

Pro mě byla třeba vždycky vzor Jiřina Bohdalová, která vždy těmi žánry uměla proplout a všechny je vlastně uměla. Od kreslených večerníčků přes zábavné pořady typu Televarieté po krásné role ve filmu či v Divadle na Vinohradech. Já osobně jako herec se vnímám tak, že mám ráda výzvy, různě příležitosti, a i když se jich na začátku bojím, tak si je chci vyzkoušet. I za cenu toho, že mi to třeba úplně nepůjde, ale potřebuju to zkusit.

Když budeme cestovat tím časem, jak byste popsala svoje devadesátky?
Tak já už bych začala možná v těch osmdesátkách a šla bych ještě dál. Narodila jsem se ještě trošku dřív, ale každé to období přineslo něco jiného a osmdesátá léta pro mě byla třeba škola, konzervatoř a takové to první oťukávání se s prvním skutečným svobodným životem nebo životem mladého člověka. A devadesátá léta už pro mě byly roky, kdy jsem měla zkušenosti, kdy už jsem točila, pracovala nejen v divadle, ale i v televizi, ve filmu... A když jsem potom přešla do roku 2000, tak už pro mě to období dalšího tisíciletí bylo časem takové té dospělosti a zrání. Stala jsem se mámou a začala zrát. Já už jsem pamětník! Už bych mohla hodně vzpomínat. (smích)

Adéla Gondíková, Jan Nedbal, Sabina Laurinová a Natálie Halouzková v seriálu Sestřičky Modrý kód (2020)

Dokážete se o Vánocích dívat stále dokola na pohádky Z pekla štěstí?
To jsou skoro už pohádky pro pamětníky. Už uteklo hodně vody od té doby, co jsme točili. Ale my si vždycky se Zdeňkem Troškou napíšeme, ať už jde v televizi pohádka Z pekla štěstí nebo Čertova nevěsta, která je trošku mladší než Z pekla štěstí jedna a dvě. Já mu vždycky napíšu, „Zdeňku, ty tvoje pohádky krásně zrajou.“ A je to pravda. Já mám pocit, že ty filmové pohádky čím jsou starší, tím jsou pro mě nějakým způsobem kvalitnější, nebo je to tím, že člověk má srovnání už i s jinými projekty, které se dneska točí... 

Ale vždycky na to vzpomínám hrozně ráda a pokaždé v tom najdu něco jiného. Vždycky si vzpomenu, kdy se to točilo, kdo to točil, kolik lidí už mezi námi není, s kterými jsem se tam potkala, nebo kdo mě tam ovlivnil, s kým jsem zažila spoustu legrace, jak jsem si roztrhla šaty, zlomila nohu a tak dále. Takže když zazní první tóny a jdou úvodní titulky, tak mě to nostalgicky upozorní, že bych se mohla podívat.

Jméno jsem dostala podle psa z tátovy inscenace, žertuje Laurinová

Tatíčka vám hrál Vladimír Brabec, rozesmíval vás někdy mezi záběry?
Byl to úžasný kolega a hlavně skvělý člověk. Já jsem si s ním strašně moc rozuměla. Já jsem ho znala už odmalička, my jsme se spolu potkali na prknech Národního divadla ve hře mého táty, kterou tehdy režíroval, Jiráskova lucerna. Já jsem tam hrála koktavou družičku, takovou úplně mini roličku, a pan Brabec hrál s paní Hlaváčovou úžasný pár. Už tehdy jsem obdivovala celou tu plejádu herců, s kterými jsem se tam potkávala. A o to víc mě potěšilo, když jsem se s těmi herci začala potkávat i při své práci už vystudovaná. 

Vladimír byl skvělý člověk, my jsme měli hrozně podobný humor a je úplně jedno, že jsme od sebe měli několik generací nebo že by mohl být mým tatínkem. Byl vlastně mým tatínkem, hrál mi tatínka! My jsme o všech scénách na místě přemýšleli, upravovali je a ve spolupráci se Zdeňkem Troškou nás vždycky napadlo něco vtipného, a tak jsme to tam nějak propašovali, zkusili jsme to a ono to tam je! Zůstalo to tam. Já si na to vždycky vzpomenu a musím říct, že to byl fajn člověk a že už také není mezi námi, často na něj vzpomínám.

7. prosince 2020

Autoři: ,
  • Nejčtenější

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

19. dubna 2024  17:06,  aktualizováno  17:43

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

24. dubna 2024  11:01

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

21. dubna 2024

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

23. dubna 2024  8:30

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

David Beckham žaluje Marka Wahlberga, žádá přes 8 milionů dolarů

20. dubna 2024  15:11

Bývalý fotbalista David Beckham (48) se s hercem Markem Wahlbergem (52) spřátelil, když se...

Čtyři partneři za jeden den. Nicholas Galitzine popsal postelové scény

26. dubna 2024

Práce na historických dramatech může být pro herce obzvlášť náročná. Své o tom ví i Nicholas...

Bridget Jonesová bude ve čtvrtém filmu vdova, která randí s mužem mladším o 28 let

26. dubna 2024  11:25

Herečka Renée Zellwegerová (55) se vrací do své nejslavnější role Bridget Jonesové a bude znovu...

Omlouvám se, že mám senzační prsa, odráží kritiku herečka Sydney Sweeney

26. dubna 2024  9:40

Sydney Sweeney (26) známá ze seriálu Euforie nebo z filmu S tebou nikdy, si užívá dovolenou v...

Syn se mi kvůli finále Miss 1995 smál, říká starostka Kravař Monika Žídková

26. dubna 2024

Miss České republiky 1995 Monika Žídková (46) zavzpomínala v rozhovoru pro iDNES.cz na devadesátá...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...