Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle (Londýn, 31. března 2019)

Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle (Londýn, 31. března 2019) | foto: Profimedia.cz

Princ Harry a vévodkyně Meghan nyní v Los Angeles rozvážejí jídlo

  • 15
Princ Harry (35) a jeho manželka Meghan Markle (38) se vzdali královských povinností a od dubna žijí i se svým synem Archiem nově ve Spojených státech. Nezahálí a v současné situaci s šířením koronaviru se sami pasovali do role dobrovolníků rozvážejících jídlo.

Meghan Markle a princ Harry neztrácejí po přestěhování do Spojených států čas. V místě svého nového bydliště v Los Angeles se krátce po nastěhování zapojili do pomoci potřebným. V roli dobrovolníků neziskové organizace Project Angel Food rozváželi tuto středu jídlo pro těžce nemocné klienty.

„Harry a Meghan nás oslovili sami. Doslechli se prý, že naši řidiči jsou momentálně plně vytíženi a nabídli nám svou pomoc,“ popisuje ředitel neziskovky Richard Ayoub. „Už v pondělí o Velikonocích nám přivezli různé trvanlivé potraviny, které předáme těm, kdo to nejvíce potřebují. Hned ve středu pak sami rozvezli hotová jídla na dvacet adres našich klientů,“ pochvaluje si.

Meghan Markle i princ Harry dbali podle informací webu Entertainment Tonight pečlivě na bezpečnost sebe i lidí, které navštívili. Udržovali doporučený několikametrový odstup, po celou dobu práce pak měli na obličeji roušky a na rukou rukavice.

„Jsem nadšený, že si manželé vybrali právě nás. Moc mě potěšilo, že mají zájem udělat něco pro tu v současnosti koronavirem vůbec nejohroženější skupinu obyvatelstva, kterou jsou lidé ve vyšším věku. Většině z těch čtyř stovek zájemců, kteří se u nás přihlásili o pomoc, je přes šedesát let. Mají nejrůznější závažné poruchy imunity, cukrovku, astma a jiné zdravotní problémy,“ vysvětluje Richard Ayoub, jehož nezisková organizace denně rozveze přes 1 600 porcí hotových jídel.

Rozváží i Hejlík

Také v Čechách pomáhá s rozvozem potravin známá tvář. Nákup ze stránek známého internetového prodejce potravin vám v Praze a v Brně může doručit herec a gastronaut Lukáš Hejlík, který se nechal dočasně zaměstnat na pozici kurýra. 

„Šlo to rychle, mám novou práci. Budu kurýrem. Proč? Zrušil jsem skoro 200 představení, odpadla mi všechna moderování a kůlnu jsem po deseti letech konečně uklidil. Budu brát denní plat řidiče a pak něco za tyhle reporty na Instagramu. Kupte si jídlo, podpořte svoje oblíbený restaurace,“ vyzval Hejlík. 

Tak jdu na to. Říkám včera Vojtíkovi: Táta půjde do práce. Povzdychnul si a řek: Tak přines ňáký penízky.
#harpagon
#novadoba
#budenalego
#eulunovydomov

16. dubna 2020 v 9:07, příspěvek archivován: 16. dubna 2020 v 15:37

31. března 2020


Britská královská rodina