Zara Phillipsová a Mike Tindall (Ascot, 19. června 2015)

Zara Phillipsová a Mike Tindall (Ascot, 19. června 2015) | foto: AP

Vnučka britské královny Alžběty II. přiznala druhý potrat

  • 5
Zara Phillipsová (37) oznámila, že před narozením dcery Leny, která přišla na svět v červnu tohoto roku, prodělala dva potraty. Po oznámení těhotenství v listopadu 2016 přišla o dítě na Štědrý den. Stejná situace se opakovala v roce 2017. Tehdy potratila v časné fázi těhotenství.

Britská královna Alžběta II. (92) přivítala letos do rodiny již šesté pravnouče, holčičku Lenu. Porodila ji druhá nejstarší vnučka Zara Phillipsová, dcera princezny Anny (67), dcery Alžběty II. a jejího manžela prince Philipa (97).

Pro šampionku v parkourových závodech je to druhé dítě, s manželem Mikem Tindallem (39) má kromě Leny již dvouletou dcerku Miu. Před narozením druhé dcery však prodělala Phillipsová dva potraty. 

„Bylo to moc čerstvé, nedokázala jsem o tom mluvit,“ řekla Phillipsová pro britské noviny The Sunday Times o svém rozhodnutí nechat si vše nějaký čas pro sebe. 

Nejhorší moment po prvním potratu přišel podle Phillipsové ve chvíli, kdy musela spolu s manželem smutnou zprávu oznámit celému světu. „Stovky lidí, kteří si prošli stejnou zkušeností, mi psaly a snažily se mě podpořit,“ vzpomíná Phillipsová.

„Nejvíce se o mě v tu dobu staral můj manžel a starší bratr Peter. Rodina mě v tom nenechala samotnou,“ říká s vděčností královnina první vnučka.

Zjistili jsme tehdy, jak obrovské množství lidí si prožilo to samé“, řekl manžel Phillipsové. „Záchranou pro nás v tu chvíli byla naše dcera Mia. I když jsme byli oba na dně, ona běhala stále kolem a my jsme si uvědomili, jaký v ní máme poklad,“ dodal Mike Tindall.

Zara Phillipsová, její manžel Mike Tindall a jejich dcera Mia (Badminton, 6. května 2016)

Neurozeného rugbystu si Zara, která má neurozeného otce, a tudíž přišla o nárok na šlechtický titul, vzala s královniným požehnáním v roce 2011. Zara je dcerou princezny Anny a kapitána Marka Phillipse, olympijského vítěze v jízdě na koni. 

Má staršího bratra Petera, který má dvě dcery, Savannah a Islu – nejstarší pravnoučata královny Alžběty II. Zara a Mike žijí s princeznou Annou v Gatcombe Parku v Gloucestershiru.


Britská královská rodina