Pere Don Johnson špinavé peníze?

Němečtí celníci objevili při běžné hraniční kontrole v zavazadlech hollywoodského herce Dona Johnsona cenné papíry v hodnotě osmi miliard dolarů. Třiapadesátiletá hvězda seriálu Miami Vice převážela tuto astronomickou sumu peněz v šecích, dlužních úpisech, podílových listech a akciích ve svém černém Mercedesu ze Švýcarska do Německa.

Němečtí celníci objevili při běžné hraniční kontrole v zavazadlech hollywoodského herce Dona Johnsona cenné papíry v hodnotě osmi miliard dolarů.

Třiapadesátiletá hvězda seriálu Miami Vice převážela tuto astronomickou sumu peněz v šecích, dlužních úpisech, podílových listech a akciích ve svém černém Mercedesu ze Švýcarska do Německa.

Na dotaz celníka, na co potřebuje tolik peněz, prý Johnson nevzrušeně odpověděl, "že se chystá si koupit auto". Celník prý odvětil, že za takovou sumu si může koupit celou automobilku.

Za několik hodin, když si celníci všechny dokumenty okopírovali, byl Johnson i jeho tři přátelé, kteří s ním cestovali, propuštěn s přáním, aby brzy našel toho šťastlivce, od nějž si chce koupit auto.

I když celníci Johnsona i jeho přátele podezírají z praní špinavých peněz, žádné obvinění nepadlo. Nicméně němečtí celníci o případu informovali americké daňové úřady.

Herec se také snažil tvrdit, že nalezené cenné papíry patří jednomu z jeho spolucestujících. Soudí se, že měl zřejmě na mysli svého manažera, který byl jedním ze tří přátel, s nimiž Johnson cestoval.