Patrick Dempsey (Paříž, 6. září 2016)

Patrick Dempsey (Paříž, 6. září 2016) | foto: AP

Dempsey šikanoval kolegy, mnozí skončili u psychiatra, odhaluje nová kniha

  • 22
Patrick Dempsey vděčí seriálu Chirurgové za slávu i za to, že z něj učinil jednu z nejlépe placených hvězd. Jenže kolegové na něj nevzpomínají v dobrém. Odhaluje to nová kniha, kde je herec vylíčen jako despota, který terorizoval celý štáb a spousta jeho členů se dodnes lečí se syndromem posttraumatické stresové poruchy.

Lynette Riceová, autorka nové knihy How To Save A Life: The Inside Story of Grey’s Anatomy, která přichází na trh toto úterý, se rozhodla vyzpovídat herce a členy štábu oblíbeného seriálu televize ABC, aby přinesla ucelený příběh o tom, co se dělo za kamerami.

Dempsey dokázal zastavit natáčení, protože věděl, že si to může dovolit, a pak se ho lidé děsili… Byly tam personální problémy. Nebylo to v žádném ohledu sexuální. Ale on prostě štáb terorizoval,“ odhaluje v knize výkonný producent seriálu James D. Parriott. „Někteří členové štábu a herci skončili u psychiatra se syndromem posttraumatické stresové poruchy.“ 

Patrick se hádal také s představitelkou hlavní ženské postavy Ellen Pompeovou. Svárům s ním prý musela čelit i tvůrkyně seriálu Shonda Rhimesová. Ta nakonec rozhodla, že Dempseyho postava po jedenácti sezonách zemře.

„Myslím, že Shonda sama nakonec zažila ten teror, a to byla pro ni poslední kapka,“ prozradila autorce knihy scenáristka a producentka Jeannine Renshawová.