L. Šafránková a J. Abrhám - foto 4

L. Šafránková a J. Abrhám - foto 4 - Libuše Šafránková a Josef Abrhám při on-line rozhovoru v redakci iDNES. (15. listopadu 2001) | foto: Robert Zlatohlávek, MF DNES

Pár roku stejný jako na iDNES: Šafránková a Abrhám

Anketu o nejoblíbenější pár roku 2002 vyhrála tradičně s přehledem herecká dvojice Libuše Šafránková a Josef Abrhám. Za nimi zůstaly i páry jako Dagmar a Václav Havlovi, Zlata Adamovská a Radek John či Lucie Bílá a Stanislav Penk. První místo není překvapením, protože stejný pár vyhrál před rokem také anketu čtenářů iDNES o nejsympatičtější český pár. Čtenáři iDNES hlasovali zde.

Záznam ON-LINE ROZHOVORU S LIBUŠÍ ŠAFRÁNKOVOU A JOSEFEM ABRHÁMEM po vítězství v anketě na iDNES

Na medailových pozicích stanuly manželské páry, které nebývají častými hosty společenských rubrik ani večírků. Za devětačtyřicetiletou Libuší Šafránkovou a za pár dnů třiašedesátiletým Josefem Abrhámem se umístili Jana a Viktor Preissovi, bronzoví jsou Jana Hlaváčová a Luděk Munzar.

"Jejich oblíbenost je dlouhodobá. Lidé, kteří pro ně prostřednictvím týdeníku Naše rodina a měsíčníku Sezóna hlasovali, je všechny znají z filmových, divadelních a televizních rolí," míní Jiří Králík.

"Oni si nepotřebují zvyšovat sympatie tak, že budou vidět v každém magazínu. A přinejmenším hned dvakrát." Navíc se vítězné páry spolu přátelí, delší dobu se neviděly, a tak komorní, slavnostní úterní večer byl více než dobrou příležitostí pořádně si popovídat, poznamenal.

Psycholog Petr Šmolka k tomu dodává, že ani jeden z vítězné šestice nevyvolává na veřejnosti obecnější antipatie, všichni působí harmonickým dojmem a patří mezi herce, kteří ztvárnili většinou sympatické postavy.

"A zcela určitě nikdo z nich nebude mít žádné aktivní fankluby, které by za nimi stály a budovaly jim popularitu," říká Šmolka. "I když přece jen v poslední době poněkud noviny plní - Šafránková s Abrhámem teď měli bulvárem vyvolanou kauzu a Munzar je stále populární ve spojení s auty a letadly."

Na dalších místech v anketě skončili Václav a Dagmar Havlovi, Hana Zagorová a Štefan Margita (ti byli Párem roku 2001), Eva a Václav Hudečkovi, Zlata Adamovská a Radek John, Jana Boušková a Václav Vydra, Hana a Karel Heřmánkovi a první desítku uzavřeli Lucie Bílá a Stanislav Penk.

Anketu si Králík, držitel Zlaté hokejky za rok 1985, vymyslel před dvěma lety. "Sám jsem se zúčastnil hodně anket, dokonce i mezinárodních, byl jsem vyhlášen v novinářské anketě nejlepším hokejistou Evropy, takže vím, co tipování obnáší a že to jsou i příjemné pocity pro lidi, kteří jsou vyhodnoceni," vysvětluje. "Chtěl jsem se realizovat v oblasti reklamy a marketingu a napadla mě činnost anketní. Usoudil jsem, že chybí seriózní anketa pro střední generaci, a tak vznikl Pár roku."

Po jejím vzoru posléze vznikly i další dvě ankety pořádané Králíkovou agenturou - Osobnost roku a Politik roku.

, ,