Nick Cave & The Bad Seeds (O2 arena, Praha, 26. října 2017)

Nick Cave & The Bad Seeds (O2 arena, Praha, 26. října 2017) | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Stále cítím jeho přítomnost, říká o mrtvém synovi Nick Cave

  • 0
Muzikant Nick Cave (61) zveřejnil na svém webu otevřený dopis adresovaný jedné z fanynek. V něm se svěřuje, že stále denně komunikuje se synem Arthurem (†15). Ten zemřel před třemi lety po tragickém pádu z útesu poté, co užil drogu LSD.

Synovi Nicka Cavea Arhurovi bylo pouhých patnáct let, když zemřel v červenci 2015 po pádu z osmnáctimetrového útesu Ovingdean Gap blízko anglického Brightonu. Arthur společně s kamarádem vyzkoušel drogu LSD a zatočila se mu hlava, když pobíhal dezorientovaný po útesu.

V dopise fanynce, který zveřejnil Cave na svých stránkách The Red Hands Files jako odpověď na její dotaz, se muzikant a spisovatel svěřil s tím, že se svým synem v myšlenkách stále komunikuje. „Přítomnost svého syna cítím stále všude kolem, i když už tu fyzicky není. Slyším ho, jak ke mně promlouvá, vychovává mě, vede mě životem,“ píše Cave.

„Také svou mámu Susie navštěvuje Arthur pravidelně ve snech. Hovoří k ní a utěšuje ji. Zármutek a láska spolu souvisí. Pokud milujeme, truchlíme. Je to přirozené,“ dodává hudebník.

Cave má se svou manželkou, bývalou modelkou Susie Bickovou (49) i druhého syna Earla (18), který je Arthurovým dvojčetem. Ten společně s rodinou navštívil místo, kde přišel o sourozence a nechal mu společně s květinami vzkaz: „Byl jsi tím nejlepším bratrem, jakého jsem si mohl přát. Miluji tě a nikdy na tebe nezapomenu.“

16.července 2015 v 00:36, příspěvek archivován: 16.listopadu 2018 v 13:32

27. října 2017