Němky a Rakušanky se holí nejméně

  • 11
Nohy a podpaží si z Evropanek nejméně Němky a Rakušanky. Alespoň talový je závěr výzkumu firmy Gillette, která zjišťovala hygienické návyky žen v třinácti evropských státech. Z výzkumu vyplynulo, že nejčastěji se holí Angličanky. Pravidelně se totiž chlupů zbavuje pětasedmdesát procent britských žen.
Za Angličankami se s odstupem pěti procent umístily Španělky a Italky. Nejméně se holí Němky. Jen 33 procent z nich uvedlo, že si pravidelně holí nohy, či že se zbavují ochlupení jiným způsobem, tedy krémy nebo depilací. Ovšem 67 procent žen v zemi našich západních sousedů si chlupy na nohou i v podpaží ponechává. Stejně "opatrný" vztah mají k chlupům na svém těle také Rakušanky.

V zemích východní a střední Evropy, například na Slovensku, v České republice a v Maďarsku, je polovina žen "milovnicemi hladké kůže", polovina dává přednost přirozenému stavu.

Některé z oslovených uvedly, že si nohy a podpaží neholí proto, aby se líbily silnější polovině lidstva. Existuje totiž názor, že chlupaté nohy a bujné chlupy v podpaží muže vzrušují. Navíc je dokázáno, že nápadné ochlupení žen je dáno přítomností androgenů v ženském organismu, což je skupina mužských pohlavních hormonů. Ty mimo jiné odpovídají za sexuální temperament. A tak prý ochlupení naznačuje vášeň, které je žena schopná v posteli.