Markéta Hrubešová

Markéta Hrubešová | foto: David Kraus

Muži, co umějí vařit, jsou sexy, říká jídlem posedlá Markéta Hrubešová

  • 102
Devětatřicetiletá Markéta Hrubešová má kromě hraní další vášeň a tou je vaření. Je přesvědčena, že k dobrému manželství patří dobré jídlo. A to se prý pro herečku stalo posedlostí.

"Vaření báječně doplňuje sex. Muži, kteří umí vařit, připadají ženám obvykle sexy. Mně tedy jo. A totéž platí o ženách. Když mužskému uvaříte výborné jídlo, ještě se na něj usmíváte, je to nejlepší recept na báječný sex a tedy i na spokojené manželství," prohlásila Hrubešová. 

K vaření však musí mít člověk talent, jenom snaha prý nestačí. Herečka si potrpí na zdravou stravu, to se týká i jejího vánočního cukroví, které často peče s dostatečným předstihem.

"Dělám experimenty, zkouším úplně dietní cukroví, například jablkový salámek z ovesných vloček s troškou piškotu, jablíčky a medem. Také dělám klasický kakaový salámek podle receptu mé babičky," prozradila.

Herečku přivedly k vaření chutě. Když začala žít bez rodičů, nepříjemně ji překvapila absence teplého jídla.

Markéta Hrubešová

"Tak přišly na řadu restaurace, ale i v nich se jídlo člověku přejí, já proto začala zkoušet vařit. Zjistila jsem, že mě to baví, jídlo je dobré a chutná i ostatním, až se z toho stala posedlost," řekla herečka v rozhovoru pro ONA DNES (více zde).

Hrubešová, která je vdaná za fotografa Davida Krause a mají spolu pětiletou dcerou Christel, v kulinářském oboru sleduje, co se dá. Nakupuje kuchařky, čte o novinkách, chodí do restaurací, doma zkouší nové recepty a sama je také vymýšlí. Nedávno společně se šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem dokonce představila nový bezdrátový mixér.

Markéta Hrubešová s manželem Davidem Krausem a dcerou Christel na křtu knihy Tak vařím já (4. května 2011)

"Doposud jsem byla vždy limitovaná tím, že jsem nemohla odběhnout. Nyní mohu mixér použít rovnou při vaření nebo klidně na letní party, když připravuji dceři a jejím kamarádkám oblíbené koktejly," pochvalovala si Hrubešová.