Vyrůstal na slovenské Oravě, na statku se šesti sourozenci, a původně se chtěl stát uměleckým řezbářem. Souhra okolností ho nakonec přivedla k herectví a dnes je MILAN ONDRÍK (43) se svým uhrančivým zjevem a vypracovanou muskulaturou jedním z nejobsazovanějších slovenských herců. Čeští diváci jej znají z Veterána, Stínohry či série Marie Terezie a hraje také ve filmech Úsvit a Bod obnovy, které jdou na podzim do českých kin. | foto: Michal Sváček, MAFRA

Západ vs. východ. V Česku se diskutuje, na Slovensku zanadává, říká herec Ondrík

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Vyrůstal na slovenské Oravě na statku se šesti sourozenci. Původně se chtěl stát uměleckým řezbářem. Souhra okolností ho nakonec přivedla k herectví a dnes je Milan Ondrík se svým uhrančivým zjevem a vypracovanou muskulaturou jedním z nejobsazovanějších slovenských herců. Čeští diváci jej znají z Veterána, Stínohry či série Marie Terezie a hraje také ve filmech Úsvit a Bod obnovy, které jsou právě v kinech.

Dotočil jste letos tři filmy, dva z nich vzbudily velký ohlas na festivalu v Karlových Varech, vy jste ale na červeném koberci chyběl. Jak to?
Jak to říct. Místo červeného koberce v Karlových Varech jsem hrál Kocoura v Liptovském Mikuláši. Měl jsem představení Mistra a Markétky v divadle Teatro Tatro. Nešlo to zrušit, i když jsem se do Varů opravdu těšil, protože ten festival miluju. Nejde o červený koberec, na kterém bych tentokrát asi opravdu byl, to není můj svět. Miluju celou tu atmosféru. Ale nevadí, o to víc si užiju pražské premiéry.

Říkám „my jsme špatní“, my jako národ. Zahrnuju do té kritiky i sebe. Protože nevím, jak bych se v určité situaci v historii já sám zachoval. Na čí straně bych byl?

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, Téma