Michael Jackson prodává Neverland

  • 2
Někdejší popový král Michael Jackson prodává své zamilované sídlo. Ranč Neverland má včetně zoologické zahrady a pitoreskního lunaparku s ohromným ruským kolem reálnou hodnotu 12,3 milionu dolarů, píše internetový magazín People News. Zpěvák jej nabízí k prodeji za dvacet milionů.

Zatím se však žádný vážný zájemce nenašel. Název sídla je odvozen z příběhů o Petru Panovi, chlapci, který nikdy nevyrostl.

Čtyřiačtyřicetiletý Jackson hledá namísto Neverlandu odpovídající bydlení na Floridě.

Možná je jedním z důvodů proč chce Jackson žít na jihu i to, že na Floridě nesmí být dlužníkům ze zákona zabavena střecha nad hlavou. 

Podle dostupných zpráv má totiž zpěvák dluhy v desítkách milionů dolarů. Zastavil například své diamanty posázené náramkové hodinky za 2 miliony dolarů a vloni březnu tajně prodal společnosti Sony práva na písničky Beatles, která vlastnil.

Jeho kontu může ještě přitížit soud. Kvůli neuskutečněným koncertům na něj podal jeden z nejznámějších organizátorů hudebních akcí Marcel Avram trestní oznámení. Jestliže Jackson soud prohraje, bude muset zaplatit odškodnění ve výši 21 milionů dolarů.

Michael Jackson na ceremoniálu 29. ročníku Amerických hudebních cen v losangeleské hale Shrine Auditorium.