Madonna s Guyem dostali vřesoviště

Před dvěma lety, právě dva dny před Štědrým dnem si řekli své "ANO" Madonna a Guwith Guy Ritchie. Pečlivě utajovaná svatba se konala na romantickém zámku Skibo ve Skotsku. Po dvou letech se Skotové chtějí hvězdnému páru odvděčit. "Od svatby sem přijíždějí turisté z celého světa," vysvětluje mluvčí zdejšího turistického centra. Poctou slavné dvojici má být unikátní vřesoviště.

Právě fialově květoucí houževnatý vřes je léta symbolem a ochráncem štěstí Skotska. Místní úřady se pro úpravný a reprezentativní park rozhodli z pocty ke slavnému páru. Vřesoviště založili právě v den dvouletého výročí svatby.

Pro veřejnost by mělo být otevřeno příští rok v létě.

Obřad se konal ve skotském Dornochu, v místní téměř 800 let staré katedrále. Svatební hostina byla v sousedním romantickém zámku Skibo. Hned pak se před okolním světem uzavřeli v sídle, obehnaném z jedné strany lesy a z druhé omývaného mořem. Svatbu provázela mimořádně přísná bezpečnostní opatření, dva lidé byli zatčeni. Jeden z nich se před křtem malého Rocka uschoval do varhan, údajně si ho najal nejmenovaný deník, který chtěl získat exkluzivní informace.

Pocity frustrovaných reportérů, kteří marně vyčkávali před zámkem, vystihl v jednom ze svých vstupů zpravodaj britské televize ITV: "Mám takovou neblahou předtuchu, že tu budeme velmi, velmi dlouho a že se dozvíme velmi, velmi málo."

Čtěte: Madonna se podruhé vdala

Na svatbu byli pozváni samí slavní hosté, například hollywoodské hvězdy George Clooney nebo Brad Pitt, zpěváci Elton John, Robbie Williams a Bryan Adams. Přijde i zpěvák Sting, jehož manželka Trudi Stylerová před dvěma lety Madonnu s Ritchiem na jednom večírku seznámila. Madonna měla šaty od návrhářky Stelly McCartneyové, která také byla mezi svatebními hosty.

Zpěvačka Madonna a její muž, britský režisér Guy Ritchie.