Lindsay Lohanová míří do vězení na 120 dní

Lindsay Lohanová míří do vězení na 120 dní | foto: AP

Lindsay Lohanová půjde na 120 dní do vězení, porušila podmínku

  • 5
Opletačky Lindsay Lohanové se zákonem mají další pokračování. Soud ji poslal na 120 dní do vězení kvůli porušení podmínky, kterou dostala za řízení v opilosti v roce 2007. Přitížil ji především fakt, že čelí podezření z krádeže luxusního šperku.

O trestu pro Lindsay Lohanovou rozhodl losangeleský soud. Podle něj čeká herečku nejen tříměsíční žalář, ale 480 hodin veřejně prospěšných prací. Právní zástupce Lohanové chce proti rozhodnutí soudu podat odvolání.

Losangeleská soudkyně Stephanie Sautnerová již dříve oznámila, že soudní proces ve věci údajně ukradeného zlatého náhrdelníku začne 3. června. Zároveň také překvalifikovala stupeň tohoto incidentu ze závažného trestného činu na méně významný delikt, což by herečce v případě odsouzení mohlo výrazně zkrátit dobu strávenou za mřížemi. Lohanové v této kauze hrozí až jeden rok vězení.

Šperk, který údajně ukradla Lindsay Lohanová

Čtyřiadvacetiletá Lohanová čelí obvinění, že v lednu odešla z klenotnictví v Los Angeles s luxusním zlatým náhrdelníkem v ceně 2500 dolarů, tedy asi 44 tisíc korun, aniž by ho zaplatila. Záznamy z průmyslové kamery z 22. ledna ukázaly, že herečka si šperk zkoušela krátce předtím, než prodavač zjistil, že náhrdelník zmizel. Žádná z kamer ale neukázala, že by ho ukradla. Herečka obvinění odmítá.

Lohanová stála před kamerou poprvé už jako tříletá. Začínala v reklamách a seriálech. V roce 1998 si zahrála v remaku snímku Past na rodiče, v němž ztvárnila identická dvojčata. Tento týden byla zveřejněna informace, že získala roli v připravovaném filmu Gotti: Tři generace, kde by si měla zahrát po boku Johna Travolty.

,