Frühlingová se tento týden na hudební televizi Óčko utkala v kuchařském souboji se svou kolegyní, zpěvačkou Anetou Langerovou. Obě mladé dámy se v pořadu Host Óčka střetly v boji o nejlepší vlastnoručně uvařenou pochoutku. Celá akce se konala v Pražském kulinářském institutu pod přísným dozorem těch nejlepších kuchařů z České republiky.
Iva vařila spolu s členy své kapely francouzskou specialitu zvanou ratatouille s kozím sýrem. Aneta si vybrala pro změnu italskou kuchyni, kdy předvedla své kulinářské umění špagetami s krevetami, rajčaty a feferonkami. Snad protože Anetě "ujela ruka" s ostrým kořením, rozhodla se nakonec odborná porota složená z kuchařů ocenit diplomem Ivu Frühlingovou. "Celá soutěž nás velice pobavila, byl to spíše veselý zážitek, rozhodně se nejednalo o žádný boj," prohlásila se smíchem vítězka.
Iva Frühlingová se v kuchyni umí otáčet.
Zpěvačka vyhrála pětihodinový kurz vaření s kuchařským mistrem, kterého si sama vybere. Kdy se ale kurzu zúčastní, zatím netuší. "Mám pořád spoustu práce, na kurz se vrhnu, až se najde volná chvíle, ale hrozně se ně něj těším," přiznala iDNES.cz. "Když mám čas, tak vařím skoro každý den. Zajímá mě francouzská kuchyně, protože jsem stále neodhalila její tajemství..." prozradila a dodala: "Miluju ale českou kuchyni, nejraději vařím i jím guláše, kuře na paprice nebo svíčkovou."
Frühlingová dále prozradila, jaký měla největší kulinářský zážitek. "Byl to určitě můj první dort, který jsem dělala minulý týden z čerstvých třešní. Byl docela složitý, protože se připravoval zastudena ze smetany a šlehačky. Nakonec se mi ale podařil," pochválila se zpěvačka.