Jak by vypadala herečka Kateřina Brožová bez vlasů?

Jak by vypadala herečka Kateřina Brožová bez vlasů? | foto: fotomontáž iDNES.cz

Kvůli zajímavé roli se nechám klidně i ostříhat dohola, říká Brožová

  • 75
Herečka Kateřina Brožová o pracovní nabídky nemá nouzi. A ani v létě nezahálela. I když část prázdnin stonala s angínou, zvládla dotočit filmovou roli, nazpívat duet a na konci léta kývla na atraktivní nabídku Michala Davida, při které využije svoji novou, tmavě hnědou hřívu.

Kateřina Brožová se jako jedna z mála českých hereček nebojí kvůli roli absolutně změnit image. V Hollywoodu je to celkem běžná praxe, ale v České republice rozhodně ne. Kvůli filmové roli, která se natáčela o letních prázdninách, změnila Brožová barvu vlasů z blond na tmavě hnědou.

"Nemám s tím absolutně žádný problém. Kdyby přišla zajímavá role, nechala bych se ostříhat klidně i dohola," prozradila herečka.

Kateřina Brožová je bruneta.

Brožová tak dokazuje, že by asi jako jedna z mála českých hvězd mohla obstát u zahraničního filmu. Oblíbeným českým herečkám se totiž nechce měnit zajetou image.

"Je to určitě problém. Herečky si bez problémů vezmou paruku, ale ostříhat se, zásadně změnit barvu, přibrat či zhubnout, do toho už se jim moc nechce," shodují se producenti českých filmů a seriálů.

Kateřina Brožová a Zuzana Marek Litvová

Tmavá barva vlasů herečce a zpěvačce sluší a zřejmě se jí bude hodit i v hlavní roli nově připravovaného muzikálu. Brožová se chystá studovat dostupné informace o špionce jménem Mata Hari. Roli před pár týdny Kateřině nabídl její kamarád Michal David. "Už se na to moc těším, chci o ní podrobně prostudovat všechny prameny. Nabídka na takovou roli mi udělala velkou radost, ihned jsem kývla, taková nabídka se neodmítá," prozradila Brožová.

Šárka Grossová, Kateřina Brožová, Eva Pilarová a Michal David na křtu knihy Holka s tajemstvím od Zuzany Marek Litvové

Herečka předvedla tmavou hřívu i na křtu knihy své kamarádky Zuzany Marek Litvové Holka s tajemstvím, která vypráví skutečný příběh o lásce, naději a boji s nevyléčitelnou nemocí. Asistovali jí Michal David, Eva Pilarová a Šárka Grossová.

"Zuzce jsem přinesla i dárek, je to jen taková drobnost, talisman jako symbol naděje a víry, protože Zuzka je úžasná v tom, jak se dokáže prát s nemocí, ještě k tomu pomáhá lidem kolem sebe. Moc si jí za to vážím," dodala Brožová.

, pro iDNES.cz