Jack Brooksbank a princezna Eugenie v obrazárně Buckinghamského paláce po...

Jack Brooksbank a princezna Eugenie v obrazárně Buckinghamského paláce po oznámení zásnub (Londýn, 22. ledna 2018) | foto: AP

Královský palác oznámil termín svatby princezny Eugenie

  • 9
Princezna Eugenie (27) a manažer nočního klubu Jack Brooksbank (31) se vezmou 12. října 2018. Termín sňatku zveřejnil královský palác na sociálních sítích. Eugenie bude mít svatbu v kostele, kde se v květnu ožení její bratranec princ Harry (33).

„Svatba Její královské Výsosti princezny Eugenie a pana Jacka Brooksbanka se uskuteční 12. října 2018. Jak bylo již dříve oznámeno, svatba bude v kapli svatého Jiří na hradě Windsor,“ stojí v prohlášení, které zveřejnil i otec nevěsty, princ Andrew (57).

02.února 2018 v 14:57, příspěvek archivován: 02.února 2018 v 16:29

The marriage of Her Royal Highness Princess Eugenie to Mr Jack Brooksbank will take place on 12th October 2018. As previously announced, the wedding will take place at St. George’s Chapel, Windsor Castle.

Mladší dcera prince Andrewa a vévodkyně Sarah Fergusonové (58) oznámila zásnuby v lednu. Pochlubila se zásnubním prstenem, který zdobí vzácný padparadscha safír růžovooranžové barvy. Centrální kámen je lemovaný diamanty. Vzhled prstenu je inspirován tím, který v roce 1986 dostala princeznina matka, vévodkyně Fergie (Diamanty, brilianty a safíry. Zásnubní prsteny britské královské rodiny).

„Byla jsem v sedmém nebi, brečela jsem,“ okomentovala princezna v jednom z rozhovorů zásnuby s Jackem, s nímž chodí skoro sedm let.

Bývalý barman, který pracuje jako manažer nočního klubu, by rád založil vlastní síť hospod. Je také britským ambasadorem značky tequily Casamigos, kterou založil herec George Clooney a manžel Cindy Crawfordové Rande Gerber.

Princezna Eugenie je momentálně osmá v pořadí nástupnictví na trůn a účastní se všech královských akcí. Vystudovala anglickou literaturu a historii umění a pracuje v oboru.

Ožení se tam i princ Harry

Svatba Eugenie a Jacka proběhne v hradní kapli svatého Jiří, která vznikla v 15. století. Pět měsíců před nimi tam budou mít svatbu princ Harry a Meghan Markle. 

Kaple je daleko intimnější než Westminsterské opatství, ve kterém si v roce 2011 vzal princ William Kate Middletonovou. V roce 2005 se v kapli konala děkovná bohoslužba za prince Charlese a jeho druhou manželku Camillu, kteří předtím uzavřeli civilní sňatek.

Kaple svatého Jiří na hradě Windsor
Oficiální zásnubní portrét prince Harryho a Meghan Markle pořídil fotograf...

Windsorský hrad leží západně od Londýna a vedle Buckinghamského paláce či paláce Holyroodhouse ve skotském Edinburghu je jedním z oficiálních sídel britské královny Alžběty II. Panovnice zde s manželem princem Philipem často tráví volné chvíle. 


Britská královská rodina