Kate Beckinsale na galavečeru amfAR Cannes 2023 během 76. ročníku filmového festivalu v Cannes v hotelu du Cap-Eden Roc (25. května 2023) | foto: Profimedia.cz

Není to jen akční herečka. Kate Beckinsale nabízí víc než zabíjení upírů

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Ačkoliv si ji většina fanoušků nejspíš spojuje s akčním žánrem, asi by se ohradila, kdyby jí někdo řekl, že je akční hvězdou, protože ráda utíká k úplně jiným typům filmů. A hlavně – hádali byste, že před pár dny oslavila padesátku? Kate Beckinsale vypadá, jako kdyby našla recept na dlouhověkost. A užívá si to.

Ve stopách rodičů

Mladá Kate vyrůstala ve světě, kde snad ani neměla jinou možnost než stát se herečkou. Oba její rodiče se téhle profesi věnovali a vedle svého tatínka Richarda dokonce debutovala před kamerou. Ne ve filmu, ale v dokumentární show This Is Your Life, kam chodili slavní lidé vyprávět o svém životě. Kate byly tehdy čtyři roky, táty si však moc neužila, protože Richard Beckinsale zemřel na infarkt pouhý rok po třicítce. Její maminka se znovu vdala a otčímem malé Kate se stal režisér Roy Battersby, s nímž měla nakonec skvělý vztah. Rodina se přátelila s předními britskými herci a filmaři, takže nikoho nepřekvapilo, že se Kate i její nevlastní sestra Samantha rozhodly věnovat hereckému umění.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, TV Max