Karel Gott nechal auto doma a do Německa odjel vlakem | foto: České dráhy

Karel Gott vyzrál na kalamitu, do Německa jel vlakem

  • 4
Zpěvák Karel Gott si s rozmary počasí, se kterými se Česko potýkalo hlavně v uplynulých dnech, poradil po svém: auto i s řidičem nechal doma a na cesty vyrazil vlakem.

"Byla kalamita, nedalo se nic jiného dělat," řekl iDNES.cz Gott, který v pátek zamířil z pražského holešovického nádraží do německých Drážďan, kde ho hned druhý den čekalo vystoupení ve velkolepé show stanic ARD a ORF Das Herbstfest der Volksmusik.

"V rámci tříhodinového přenosu jsem měl možnost představit svoje nové album duetů, zazpíval jsem jednu sólovku a pak i duet s jedním rakouským zpěvákem, který však u nás není příliš známý," vylíčil průběh velkolepé oslavy lidových písní.

Karel Gott nechal auto doma a do Německa odjel vlakem

Karel Gott, který prý jezdí vlakem často a rád, je už zpátky u své rodiny. V Česku ho totiž čekají další pracovní povinnosti. Ve středu ho čeká slavnostní premiéra díla Petra Hapky a Michala Horáčka Kudykam, v němž hraje a zpívá roli Všudybyla.

Sobotní večer pak stráví ve společnosti dvanácti finalistek Miss ČR, z nichž se jedna stane vítězkou. - Která finalistka Miss ČR 2009 je ta nej? Hlasujte zde