Kanye West

Kanye West | foto: Profimedia.cz

Kanye West je zablokovaný na Twitteru i Instagramu, měl antisemitské komentáře

  • 32
Sociální sítě Twitter a Instagram dočasně zablokovaly účty amerického rappera Kanyeho Westa. Důvodem jsou jeho komentáře, které se jeví jako antisemitské.

Hudebníkovi byl nejprve v pátek uzamčen účet na instagramu, který vlastní společnost Meta Marka Zuckerberga. Kanye West se poté přesunul na twitter, kde v sobotu zveřejnil svůj první příspěvek za poslední dva roky. Informovala o tom agentura Reuters.

Twitter a Instagram zablokovaly účet rapperovi Kanyemu Westovi. (10. října 2022)

Miliardář Elon Musk, který vyjádřil zájem twitter koupit a který je zastáncem absolutní svobody projevu, návrat rappera na tuto platformu ocenil. „Vítej zpátky na Twitteru, příteli,“ napsal v reakci na Westův příspěvek. Twitter ale nakonec Westův účet rovněž uzamkl.

Společnost Instagram v sobotu uvedla, že omezení Westova účtu se týkají zveřejňování a komentování příspěvků a posílání zpráv.

Americký rapper Kanye West, známý též jako Yeezy, či jen Ye, je držitelem 53 ocenění ze 161 nominací, včetně 21 cen Grammy. Od dubna 2012 žil s Kim Kardashianovou, v únoru 2021 pár oznámil, že se rozvádí.

,