Tréninky mi chybět nebudou, řekl o deset kilo lehčí vítěz StarDance Dvořák

  • 61
Vítěz taneční soutěže StarDance Jiří Dvořák (51) sice od začátku natáčení shodil deset kilo, ale odnesl si mnohem víc. Soutěž mu dala neuvěřitelné zážitky, chuť do tance a už si prý umí lépe organizovat život.

Jak se po finále cítíte?
Já jsem velmi překvapený, protože jsem opravdu věřil, že se královnou parketu stane Pavla Tomicová. Když vyvolali mé jméno, vůbec jsem tomu nevěřil. Vlastně pořád si to ještě neuvědomuji. Z tohoto důvodu jsem neměl připravenou ani žádnou děkovnou řeč. Jen jsem koktal a snažil se na nikoho nezapomenout.

Přípravy celého ročníku jsou velmi náročné, ale i samotný finálový večer. Cítíte únavu?
Velkou, obrovskou. Nedokážete si vůbec představit, jak je náročné ustát ten večer. My jsme vše zkoušeli třikrát, takže já jsem během finálového večera v přímém přenosu měl tento večer už třikrát za sebou. Tudíž jsem měl za sebou už patnáct tanců. Vše mi dojde až později, jako po premiéře v divadle.

Nebude vám chybět to, že už netrénujete?
Řeknu vám upřímně, že chybět mi ty ranní tréninky určitě nebudou. Po probuzení se budu tomuto faktu, že nikam nemusím, smát a vlastně asi ani nevylezu z postele. Jediný fakt, kterého se bojím, je, že to tělo nezvládne. Dostávalo teď tolik měsíců záhul, že není na odpočinek připravené. Ono když si najednou člověk uvědomí, že nikam nemusí, tak i tělo vypoví.

Jiří Dvořák patří ve StarDance k favoritům

Co vám StarDance dala i vzala?
Soutěž mi vzala deset kilo, což mi nevadí. Dala mi neuvěřitelné zážitky, chuť do tance a už si umím i lépe organizovat svůj život. A to jen díky mé taneční partnerce Lence Noře Návorkové, která mi dávala ty měsíc opravdu zabrat. Nejhorší je, že nemám teď co na sebe. Šatník jsem upravil takovým způsobem, že mohu nosit jenom jediné džíny, které ze mě nepadají. Ale cítím se takhle dobře. Navíc jsem plánoval zhubnout, je pravda, že ne tolik kilo, ale na druhou stranu vím, že se to stejně dlouho neudrží.

,