Jim Carrey (Benátky, 5. září 2017)

Jim Carrey (Benátky, 5. září 2017) | foto: Reuters

Soud zamítl žalobu proti Jimu Carreymu kvůli sebevraždě expřítelkyně

  • 6
Herec Jim Carrey (56) si může vydechnout. Rodina jeho bývalé přítelkyně Cahtriony Whiteové ho zažalovala, protože byla přesvědčená, že maskérku dohnal k sebevraždě. Soud však žalobu zamítl.

V roce 2015, týden po rozchodu s hercem, se třicetiletá irská maskérka Cathriona Whiteová předávkovala léky. Její matka Brigid Sweetmanová a manžel Mark Burton, s nímž ale poslední roky Cathriona nežila, jsou přesvědčeni, že za její smrt může Jim Carrey. Svým chováním v minulosti prý dovedl maskérku k sebevraždě. Navíc ji údajně nakazil pohlavními chorobami a poskytoval jí drogy.

„Žaloba byla zamítnuta 25. ledna,“ uvedl Carreyho advokát v rozhovoru pro Hollywood Reporter.

Právníci u soudu dokázali, že sama Whiteová upravila informace své známé s negativními výsledky testů na přenosné pohlavní choroby z roku 2011 a vydávala je za svoje. V dokumentech změnila jméno a datum. Chtěla dokázat, že před randěním s Carreym neměla herpes. Herce se pak snažila vydírat kvůli tomu, že ji nakazil. Jim Carrey loni dokonce prohlásil, že Cathrioně v roce 2013 zaplatil jistou sumu peněz, protože hrozila, že vše zveřejní v tisku.

„Nebudeme to v tuto chvíli nijak více komentovat,“ uvedl advokát Michael Avenatti zastupující Sweetmanovou a Burtona, proti nimž Jim Carrey na podzim minulého roku podal protižalobu. Herec obvinění totiž odmítal a tvrdil, že rodina expřítelkyně se na něm snaží jen vydělat.

Cathriona Whiteová se předávkovala léky na předpis v září 2015 ve svém bytě v Los Angeles. Přestože už byli po rozchodu, Jim Carrey na jejím pohřbu nesl rakev.