Je to dárek pro manžela, říká žena, která vydražila kalendář Pirelli

Poprvé v životě se zůčastnila aukce a vyhrála. Unikátní kalendář Pirelli získala Danuše Vymětalová z malé vesnice u Zlína v aukci pořádané zpravodajským serverem iDNES. Padesát šest tisíc, které zaplatí za vysněný kalendář pro manžela, připadne Masarykovu onkologickému ústavu v Brně.
Podívejte se do fotogalerie.

Ve chvíli, kdy navštívila zpravodajský server iDNES, aby se aukce zúčastnila, přesahlovala již poslední nabízená částka možnosti většiny zúčastněných. "Když  jsem se o dražbě dozvěděla a dostala se k internetu, tak už vlastně bylo po největším boji. Přihodila jsem tedy k těm padesáti tisícům šest a čekala," usmívá se Vymětalová.

Myslela jste si, že v aukci vyhrajete?
Spíš jsem čekala, že tam bude větší boj. Ale nakonec jsem se zřejmě dostala už do té fáze, kdy se všichni ostatní vyčerpali. Přihodila jsem a ono to vyšlo.

Na jak velkou částku jste byla ochotna jít?
To jsem vlastně nevěděla ani sama nevěděla. Říkala jsem si: uvidíme, jak se bude vyvíjet situace.

Zúčastnila jste se již někdy podobné aukce?
Ne, nikdy. Ani žádných takových větších dobročinných akcí, tedy s výjimkou těch malinkých v rámci města, ale to se samozřejmě nedá srovnávat.

Opravdu je kalendář pro vašeho manžela?
On má v naší rodině největší zájem o fotografii a o umění vůbec. Ten kalendář je tedy opravdu nejvíc pro něj.

Ale moc jste se s úspěchem v dražbě prý doma nechlubila?
Nedovedla jsem si představit, jaká bude reakce dětí. Proto jsem se rozhodla počkat. Nakonec se to dovědly z novin.

Exkluzivní kalendář Pirelli 2002 byl vydražen v aukci zpravodajského serveru iDNES za padesát šest tisíc. Tento kalendář s vysokou sběratelskou hodnotou a dlouhou tradicí vydala společnost Pirelli poprvé roku 1964 v Anglii. Od té doby je tištěn pravidelně v číslované sérii, v nákladu asi čtyřiceti tisíc kusů. Jeho výtisky jsou neprodejné a jsou každoročně dodávány například členům britské královské rodiny, na španělský dvůr a mnoha významným osobnostem.

Letošní kalendář je zvláštní nejen proklamovaným odklonem od nahoty, ale i tím, že fotografie tentokrát nezobrazují profesionální modelky, ale začínající herečky. Třináctou tváří kalendáře pro tento rok je neteř amerického prezidenta, Lauren Bushová, známá svými projekty v charitativní oblasti.

V České republice byl kalendář Pirelli letos symbolicky vydražen poprvé. Jak ale uvedl Zdeněk Vacl z firmy Pirelli, chtěla by jeho firma ve spolupráci s iDNES pokračovat i v dalších letech. Padesát šest tisíc korun z aukce věnuje firma Pirelli Masarykovu onkologickému ústavu v Brně. Peníze tak přibudou do fondu na ozařovací přístroj pro dětskou onkologii.

 

Unikátní kalendář Pirelli získala Danuše Vymětalová z malé vesnice u Zlína v aukci pořádané zpravodajským serverem iDNES.

Unikátní kalendář Pirelli získala Danuše Vymětalová z malé vesnice u Zlína v aukci pořádané zpravodajským serverem iDNES.

Unikátní kalendář Pirelli získala Danuše Vymětalová z malé vesnice u Zlína v aukci pořádané zpravodajským serverem iDNES.