Henry Thomas na policejním snímku (Washington, 21. října 2019)

Henry Thomas na policejním snímku (Washington, 21. října 2019) | foto: AP

Opilá hvězda filmu E.T. – Mimozemšťan skončila ve vězení

  • 0
Herec Henry Thomas (48), který se proslavil rolí Elliotta ve filmu E.T. – Mimozemšťan, skončil ve washingtonském vězení. Police v Oregonu ho zatkla, když ho opilého našla spát za volantem uprostřed křižovatky.

Thomase zatkli za řízení pod vlivem alkoholu v pondělí večer. Policie dostala hlášení, že uprostřed křižovatky stojí auto. Když na místo dorazili, našli spícího herce. Podle portálu TMZ ve vozidle nebylo cítit alkohol, ale herec vykazoval známky opilosti.

Henry Thomas se proslavil jako dětská hvězda ve filmu Stevena Spielberga E.T. – Mimozemšťan. Za roli Elliotta získal v roce 1983 coby nejslibnější nováček cenu od Britské filmové akademie.

Později se objevil v několika filmech a televizních seriálech, naposledy v The Haunting. 

Thomas se kromě filmové kariéry věnoval i muzice. V devadesátých letech hrál na kytaru ve skupině The Blue Heelers, které psal také texty písniček. Při natáčení filmu Honey, Baby se v roce 2003 dal dohromady se svou budoucí ženou, německou herečkou Marií Zielckeovou. V roce 2004 se vzali v Las Vegas, o tři roky později podal Thomas žádost o rozvod.  Mají spolu dceru Hazel.

11. ledna 2016