Heather Millsová

Heather Millsová | foto: AP

Heather Millsová se zranila na lyžích, když trénovala na paralympiádu

  • 3
Bývalá manželka Paula McCartneyho Heather Millsová, která po sražení motorkářem v roce 1993 přišla o levou nohu, utrpěla zranění při tréninku na paralympiádu. Po pádu na lyžích skončila se zlomeninou v rameni, informovala dnes rakouská média.

První pomoc dostala Millsová ještě na sjezdovce, pak ji vrtulník přepravil do nemocnice v Lienzi.

"Způsobila si vážné poranění v pravém rameni, jde o zlomeninu lopatky," řekl médiím ošetřující lékař Alfred Fast. "Celkově se jí vede dobře, zranění je ale značně bolestivé, proto zůstala u nás hospitalizována, abychom mohli bolesti průběžně tlumit," dodal.

"Žádná operace nebyla zapotřebí, pacientka potřebuje především klid," zdůraznil lékař. Nevyloučil ale, že Millsová bude převezena do Anglie a tam dále ošetřována. Zatím ji nemocnice chrání před zájmem médií.

Třiačtyřicetiletá Millsová trénovala v Alpách na paralympiádu, připravovanou na rok 2014 do ruského Soči. Ve stejný rok se má v Soči konat i řádná zimní olympiáda.

Heather Millsová ukazuje svou protézu

Server ORF s odvoláním na britské zdroje připomíná, že Millsová si nedávno koupila v rakouských Korutanech u Millstättského jezera dům za 38 milionů korun, aby měla tréninkovou oblast blízko.

Millsová byla druhou manželkou bývalého člena skupiny Beatles Paula McCartneyho, vzali se v roce 2002. Po šesti letech bouřlivého manželství se s ní ale Paul rozvedl a musel jí zaplatit v přepočtu 775 milionu korun odstupného.