Harry má problémy s alkoholem a drogami

Britská královská rodina odmítla zprávu deníku The News of the World, podle níž princ Harry, 17letý syn následníka trůnu prince Charlese, zkonzumoval na soukromé party značné množství vodky. List napsal, že Harry vypil šest lahví jakéhosi blíže neurčeného nápoje, který však obsahuje vodku, a hbitě toto množství přepočítal na devět "panáků".

Harryho počínání pochopitelně není v rozporu s britskými zákony. Princ se ale dostal na titulní stránky bulvárních deníků už v lednu, když přiznal, že kouřil konopí a popíjel alkohol ve veřejném podniku - v restauraci poblíž rodinného sídla Highgrove v západní Anglii.

Tehdy jeho otec vyjádřil nad chováním svého mladšího syna hluboké znepokojení a vzal ho na návštěvu rehabilitační kliniky, aby mu ukázal, jaké následky může mít konzumace drog a alkoholu.

Tentokrát však mluvčí královského paláce zprávu v tisku odmítl jako "nafouklou nad veškeré proporce". Byl na soukromé party a měl pár drinků, toť vše, řekl mluvčí agentuře Reuters.

Deník rovněž napsal, že na pánské toaletě byly objeveny důkazy, že někteří účastníci party zde používali kokain. To odmítl mluvčí komentovat s poukazem na to, že neexistuje sebemenší náznak, že by Harry bral nějaké drogy.

Mladší syn následníka britského trůnu prince Charlese princ Harry hraje se svými spolužáky v Eton College v Berkshire, kde studuje, zvláštní hru, jejímž cílem je dostat balon na konec zdi dlouhé 118 yardů (24. listopadu 2001)

Princ Harry


Britská královská rodina