Elizabeth Taylorová slaví sedmdesátiny

Ve zjevně dobré formě slaví své 70. narozeniny slavná hollywoodská herecká hvězda Elizabeth Taylorová. "Včera jsem měla party, další budu mít zítra a myslím, že ještě jednu uspořádám o víkendu," prohlásila v úterý večer. "Cítím se na 45, na svůj věk a vzhledem ke všem mým nemocem a operacím nevypadám špatně. Všechny ty narkózy vám dají aspoň příležitost pořádně se vyspat do krásy," vtipkovala Taylorová v úterý v Los Angeles.
"Sedmdesátka je kulaté číslo, líbí se mi, kulatost pro mě byla vždycky výzvou. Ale jinak nevidím žádný rozdíl ve srovnání s tím, když mi bylo loni 69."  Taylorová, která se narodila 27. února 1932 v Londýně, byla osmkrát vdaná, jednou ovdověla a sedmkrát se rozvedla.

Prodělala několik údajně životu nebezpečných nemocí.  Svou filmovou kariéru zahájila už ve dvanácti letech ve snímku "National Velvet" a dvakrát byla oceněna Oscarem za role ve filmech "Butterfield 8" a "Kdo se bojí Virginie Woolfové".

Tvrdí, že si chce ještě zahrát v opravdovém filmu, ne jen v televizním. Ale její hlavní plány do budoucna jsou spojeny se získáváním finančních prostředků pro boj proti AIDS. "Nevzdám se, dokud nebude objevena léčba této nemoci," prohlašuje diva, kterou zřejmě nejvíc proslavila role Kleopatry.

Elizabeth Taylorová.

Elisabeth Taylorová na 58. MFF v Benátkách

Herečka Elizabeth Taylorová

Koncert na počest 30. výročí sólové dráhy popové megahvězdy Michaela Jacksona.